Βιολογικό όπλο ο κορονοϊός Covid-19;

Αφού καθόμαστε σπίτι αυτές τις μέρες λόγω κορονοιού, αναζητούμε και μελετούμε στο διαδίκτυο. Σε μια από τις αναζητήσεις μας βρήκαμε κι αυτό το άρθρο και σας το παραθέτουμε και τα συμπεράσματα δικά σας. Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε εποικοδομητικά τον χρόνο μας.

Διαβάστε το άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας:

Με το που έσκασε μύτη ο κορωνοϊός στην Κίνα, άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, σε πολλές χώρες. Συνομωσία είπαν του Μπιλ Γκέητζ, άλλοι απλώς είπαν ό,τι λένε πάντα «συνωμοσία των Εβραίων», ή «των Ρότσιλντ» και άλλα. Θεωρίες που κυκλοφορούν σαν φήμες. Όμως υπάρχει και μια «θεωρεία συνωμοσίας» που μοιάζει πιο σοβαρή αφού διατυπώθηκε από κάποια αρκετά επίσημα χείλη.

1.Ένας ανώτατος στρατιωτικός του Ιράν ο Gholam Reza Jalal ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μια φυσική ασθένεια και ότι αποτελεί επίθεση βιολογικού όπλου κατά της Κίνας και του Ιράν από ένα «εχθρικό κράτος», εννοώντας προφανώς τις ΗΠΑ. Η ίδια γνώμη βρίσκει έδαφος και στη Ρωσία.

2.Ο κινέζος εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Zhao Lijian, πόσταρε στο Twitter ένα βίντεο με τον Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, κατά την κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου στις 11 Μαρτίου του 2020.

Εκεί ο Ρέντφιλντ αναφέρει πως κάποιοι θάνατοι γρίπης στις ΗΠΑ,  αργότερα αναγνωρίστηκαν ως κρούσματα του Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί το στέλεχος του κορωνοϊού. Το ίδιο βίντεο αναρτήθηκε κι από άλλους φορείς στις ΗΠΑ, όπως το εθνικό δίκτυο CCTV, το CNN και η εφημερίδα Global Times.

Λέει λοιπόν ο κινέζος εκπρόσωπος, ότι ο Covid – 19 δεν ξεκίνησε από την Κίνα και την επαρχία Γιουχάν, αλλά «Ο αμερικανικός στρατός έφερε τον Covid-19 στην Κίνα». Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ο «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού παγκοσμίως είναι Αμερικανός στρατιωτικός, που βρέθηκε στη Γιουχάν τον Οκτώβρη, λίγο πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων. 

Γράφει συγκεκριμένα στο Twitter «Ο CDC πιάστηκε στα πράσα. Πότε εμφανίστηκε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί;  Ίσως είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στη Γουχάν. Διαφάνεια! Δημοσιοποιήστε τα στοιχεία σας. Οι ΗΠΑ μάς οφείλουν μια εξήγηση».

Η θολούρα και η απουσία επαρκών στοιχείων και λεπτομερειών για τους ασθενείς και τους θανάτους από Covid-19 στις ΗΠΑ, ρίχνει λάδι στη φωτιά και σκιές καχυποψίας στο θέμα. (Πληροφορίες ΕΘΝΟΣ).

3.«Πριν από δυο μήνες και ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ματίας Τσανγκ, άφησε να εννοηθεί ότι η επιδημία κορωνοϊού στη Γουχάν ξεκίνησε ως «βιολογικός πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Κίνας» (ΕΘΝΟΣ).

4.Είναι δεδομένο εδώ και πολλές δεκαετίες, ότι βιολογικά όπλα υπάρχουν κι ότι όλοι οι στρατοί έχουν τμήματα βιολογικού πολέμου και κάνουν ασκήσεις απόκρουσης βιολογικής επίθεσης. Όπως και ότι οι μεγάλες χώρες ερευνούν νέα βιολογικά όπλα. Δεν υπάρχουν ακόμα ειδήσεις για το αν δοκιμάζονται ή αν ποτέ χρησιμοποιήθηκαν. Τόσα χρόνια δεν χρησιμοποίησε κανείς βιολογικά όπλα πουθενά; Πάντως αν κάποια φορά κάποιοι τα  χρησιμοποιήσουν, θα το κάνουν με αυτό τον τρόπο. Ένας καινούριος ιός, χωρίς γνωστό αντίδοτο ή εμβόλιο, με πολύ μεγάλη ταχύτητα εξάπλωσης και ικανό ποσοστό θανάτων. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος, αν κάποιος προβεί σε τέτοια «ασύμμετρη ενέργεια» να βγει και να πει «εγώ το έκανα».

5.Την κατάλληλη στιγμή. Όταν π.χ. οξύνεται και γενικεύεται ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με αιχμή και το 5G. Όταν η Ευρώπη έδειχνε να μη πολυ-υπολογίζει τις απειλές Τραμπ κι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνίες με την Κίνα για το 5G. Όταν η επιθετικότητα των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα ήταν σε εξέλιξη με δηλώσεις, μέτρα περιορισμού των εισαγωγών, ακόμα και με σύλληψη της κόρης του προέδρου της Huawey.

6.Υπήρξε πράγματι αυτή η προβοκάτσια; Πώς θα μπορούσαμε να το ξέρουμε;  Αυτού του είδους τα πράγματα, όταν γίνονται, τα μαθαίνουμε μετά από δεκαετίες. Όπως και το στόχο της όποιας προβοκάτσιας. Για όλες τις μεγάλες προβοκάτσιες. Τις παλιές (πυρπόληση του Ράιχσταγκ, έναρξη Β’ παγκοσμίου πολέμου ενάντια στην Πολωνία, κλπ.). Ή τις καινούριες (Οβίδα όλμου στη λαϊκή αγορά του Σεράγεβο,  χημικά όπλα του Σαντάμ και του Άσαντ, βιολογικά όπλα του Καντάφι κλπ.). Κι εμείς σκεφτόμαστε το σκηνικό (όπως τώρα π.χ.) και κυρίως σκεπτόμαστε το ποιος έχει κάτι να κερδίσει από αυτή την πράξη. Π.χ. στο παράδειγμα του κορωνοϊού και της Κίνας. Ποιος είχε να κερδίσει κάτι πολιτικά και οικονομικά από την εμφάνιση του νέου αυτού ιού στη μεγάλη ασιατική χώρα ; Είναι συνήθως ένα ασφαλές κριτήριο.

7.Τελικά;  

Από αυτά, μέχρι να ισχυριστούμε ότι έγιναν έτσι τα πράγματα, είναι μεγάλη απόσταση και μακριά από την πρόθεση και τη δυνατότητά μας. Πάντως τα βέβαια είναι ότι:

Είναι μέσα στη λογική του παγκόσμιου παιχνιδιού στρατηγικής των μεγάλων δυνάμεων, τέτοιου είδους ασύμμετρες βιολογικές επιθέσεις. Δεν είναι εντελώς απίθανα ενδεχόμενα.

Αν κάποτε αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια αυτή η θεωρία συνωμοσίας των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας, δεν θα εκπλαγεί κανείς απολύτως σ’ όλο τον κόσμο. Όλοι θεωρούν τις ΗΠΑ αδίστακτες κι ικανές για τα πάντα.

Αν κάποτε το κάνουν, όποιοι το κάνουν, θα το κάνουν κάπως έτσι. Την κατάλληλη γι’ αυτούς στιγμή, κρυφά και με τρόπο που να μην ανιχνεύεται.

 

Y.Γ. Εμείς πάντως είπαμε: μένουμε σπίτι και φυλαγόμαστε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy