Ζητά οριστική αναβολή του πρωταθλήματος

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί γιατί πρέπει να αναβληθεί οριστικά το πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ, εξέδωσε η Πέγεια 2014.   

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι ασχολούνται με το πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας. Υπάρχουν ομάδες, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προσωπικό ομάδων και στις υπόλοιπες κατηγορίες που περιμένουν και ρωτούν συνεχώς για το τι θα γίνει αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα η όχι.

Όλοι ασχολούνται με το πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας. Υπάρχουν ομάδες, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προσωπικό ομάδων και στις υπόλοιπες κατηγορίες που περιμένουν και ρωτούν συνεχώς για το τι θα γίνει αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα η όχι.

Για το δικό μας πρωτάθλημα δεν έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση από την ομοσπονδία της ΣΤΟΚ μέχρι στιγμής και θεωρήσαμε σωστό να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα τα οποία με την συνέχιση του πρωταθλήματος αυτού θα φέρουν τεράστια προβλήματα στις ομάδες και ειδικά στη δική μας.

Στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ στην οποία αγωνίζεται και η δική μας ομάδα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα είναι τεράστια και πολύ σοβαρά. Εμείς σαν σωματείο πιστεύουμε ότι το πρωτάθλημα στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ πρέπει να αναβληθεί οριστικά γι’ αυτή την χρονιά και να παρθεί απόφαση με βάση την βαθμολογία και το καταστατικό για το ποιές ομάδες θα ανέβουν και ποιές θα κατέβουν κατηγορία.

Η κατάσταση στη Πάφο με τον Κορονοϊό και γενικά στη Κύπρο είναι στα όρια και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας των προπονητών μας και του προσωπικού της ομάδας.

Επίσης σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν επαγγελματικά η οποιαδήποτε άλλα συμβόλαια και με βάση το καταστατικό δεν μπορούν οι ομάδες να πληρώνουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σαν επαγγελματίες (Καταστατικό: X. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ/3.7) γι’ αυτό πάνω σε αυτό το κομμάτι σε αυτό το πρωτάθλημα δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Επίσης ένα άλλο κομμάτι που επηρεάζει ειδικά την ομάδα μας είναι ότι οι ποδοσφαιριστές λόγω του ότι είναι ερασιτέχνες και δεν αμείβονται από τις ομάδες, εργάζονται στις δικές τους εργασίες και κανόνισαν το αγωνιστικό πρόγραμμα τους μέχρι την κανονική λήξη του πρωταθλήματος και αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα υπάρχει πρόβλημα με τους εργοδότες τους και δεν θα τους δίνουν άδεια να επιστρέψουν στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Θα τους χρειάζονται οι εργοδότες τους στην εργασία και οι ομάδες μετά δεν θα έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή τους αν μη τι άλλο οι ομάδες που έχουν μικρά ρόστερ θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Ένα άλλο πρόβλημα επίσης που ενδεχομένως να δημιουργηθεί είναι το πρόβλημα με τα γήπεδα των ομάδων τα οποία κάποια από αυτά θα παραμείνουν κλειστά από τις αρχές των Δήμων η των κοινοτικών συμβουλίων και δεν θα έχουν γήπεδα οι ομάδες να αγωνιστούν.

Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς της επίλεκτης κατηγορίας της ΣΤΟΚ να δούν πολύ σοβαρά όλα αυτά τα ζητήματα που αναφερθήκαμε και να πάρουν αποφάσεις.

Το πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί κύριοι γιατί θα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συνέχεια και επίσης θα είναι ένα μεγάλο ρίσκο για την υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του προσωπικού των ομάδων.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η Κύπρος όλη πάνω από όλα είναι η υγεία όλων μας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy