Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα – 530 συνολικά

Τα 530 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει 35 νέα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 530 ανακοινώνοντας ακόμη 35 νέα. Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας τα 98 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, δεν γνωρίζουν δηλαδή οι αρμόδιοι από πού νόσησαν.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έχουν ελεγχθεί περίπου 8000 δειγμάτα.

Συνολικά νοσηλεύονται 100 ασθενείς οι 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να αυξηθούν οι ασθενείς που θα διασωληνωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέχρι σήμερα 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα 13 συμπολίτες μας έχουν φύγει από τη ζωή λόγω του ιού.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας από τους συμπολίτες μας που κατέληξαν οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 76 έτη. Η πλειοψηφία τους ήταν άνδρες ενώ εξέπνευσε μία γυναίκα άνω των 90 ετών. 

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού που δεν διακρίνει ηλικίες. «Κανείς εκτός από τους 19 που πήραν εξιτήριο μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοσία. Θα περάσει πολύς καιρός για να έχουν ανοσία αρκετοί ώστε να προστατεύουν τον συνολικό πληθυσμό» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όταν αναφέρθηκε στην τιτάνια μάχη του ιατρικού προσωπικού:

«Σεβόμαστε, τιμούμε και προστατεύουμε τους γονείς και τους παππούδες μας. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης σήμερα είναι ότι προσφέρει παράταση ποιοτικού χρόνου στους ηλικιωμένους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα οι καπνιστές έχουν αυξημένη ευαισθησία στον ιό λόγω των υποδοχέων τους. Ο καθηγητής έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση να μην συρρέει ο κόσμος στα νοσοκομεία.

Ο γιατρός τόνισε τελειώνοντας την ενημέρωσή του: «Μετά λύπης διαπιστώνω το πεδίο μάχης για τον νέο ιό να περνάει στο πεδίο των αντιπαραθέσεων. Ας διαβάσουν τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ οι τόσο ενδιαφερόμενοι. Οι φίλοι Ισπανοί γιατροί έφτασαν να δίνουν προτεραιότητα στα περιστατικά ανθρώπων που δείχνουν να έχουν λιγότερο από δύο χρόνια προσδόκιμο. Είμαστε στην αρχή αλλά έχουμε κερδίσει σημαντικό χρόνο. Σας παρακαλώ σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, σεβαστείτε τους. Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει την τελευταία λέξη να την έχει η καλοσύνη της ημέρας».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy