Μπαίνουμε στην Άνοιξη, ανεβαίνει ο υδράργυρος

177

Η σχετικά ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένεται την Τρίτη. Τη Δευτέρα και την Τρίτη πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, αλλά νωρίς το πρωί, στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά παροδικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα κυρίως αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα παρατηρηθούν σταδιακά αυξημένες ψηλές ή και μέσες νεφώσεις. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές

Τη Δευτέρα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες, κυρίως μέσες, νεφώσεις, που το απόγευμα πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές.  Δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, στη θερμοκρασία.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα, στα ορεινά. Την Τρίτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy