Καταγγελίες για ρουσφέτι και στην καραντίνα: Φυγάδευσαν ζευγάρι από την πίσω πόρτα

Σας παραθέτουμε από την ιστοσελίδα elemesos.com, (εφημερίδα Λεμεσός)ένα ρεπορτάζ:

Διαβάστε:

Το λεωφορείο αφού αποβίβασε τον κόσμο έξω από το ξενοδοχείο δεν έφυγε. Αντίθετα, αναχώρησε μόνο όταν παρέλαβε ζευγάρι από τους επαναπατρισθέντες, το οποίο βγήκε ανενόχλητο από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.

Έλλειψη οργάνωσης και προχειρότητα στις διαδικασίες διαχείρισης των πολιτών που ενδείκνυται να τεθούν σε καραντίνα στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, έχει διαφανεί και στις ενέργειες που γίνονται σε σχέση με τους συμπατριώτες μας οι οποίοι έφτασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα. Ενέργειες που, μεταξύ άλλων, φανερώνουν ότι η κυβέρνηση ή κάποια στελέχη της, δεν τηρούν τα μέτρα που οι ίδιοι αποφάσισαν και επέβαλαν αλλά εφαρμόζουν τακτικές ειδικής μεταχείρισης.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν Κύπριοι οι οποίοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης με πτήση της Aegean από την Αθήνα και υποβλήθηκαν σε πολύωρη ταλαιπωρία ελέγχων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η μεταφορά τους στο ξενοδοχείο «Εκάλη» στην Κακοπετριά, που περιλαμβάνεται στους χώρους που έχουν επιλεγεί για φιλοξενία ατόμων που θα βρίσκονται σε 14ημερη καραντίνα, έγινε συνοδεία αστυνομικών και στρατιωτών στις 6 το απόγευμα. Δηλαδή, οκτώ περίπου ώρες μετά την άφιξη τους στο  αεροδρόμιο. Και στην Κακοπετριά όμως, όπως καταγγέλλεται, τα άτομα που είχαν επιστρατευτεί για την εξυπηρέτηση τους δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν, μέχρι την τακτοποίηση τους σε δωμάτια.

Στο ξενοδοχείο στην Κακοπετριά, μεταφέρθηκαν αργότερα και οι Κύπριοι που είχαν φτάσει το ίδιο βράδυ από τη Θεσσαλονίκη. Κατά την αναμονή τους στο αεροδρόμιο για τους ελέγχους, όπως αναφέρθηκε στη «Χαραυγή», τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα ελέγχου των προσωπικών στοιχείων ενώ έγιναν επισταμένα ερωτήσεις που αφορούσαν σε τυχόν συμπτώματα της νόσου, χωρίς όμως να υποβληθούν σε θερμομέτρηση.

Με την άφιξη τους στην Κακοπετριά, με παρέμβαση εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, μεταφέρθηκε για καραντίνα στο σπίτι της, μητέρα που είχε μαζί της και μικρό παιδί.

Εκείνο όμως εξόργισε τους υπόλοιπους, είναι το γεγονός ότι το λεωφορείο αφού αποβίβασε τον κόσμο δεν έφυγε. Αντίθετα, αναχώρησε μόνο όταν παρέλαβε ζευγάρι από τους επαναπατρισθέντες, το οποίο βγήκε ανενόχλητο από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.

Επικοινωνήσαμε με την διεύθυνση του Ξενοδοχείου. Με ευγενικό τρόπο αρνήθηκε να απαντήσει και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Υγείας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy