Καλά νέα από Πάφο-Αποθεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό ο οδηγός ταξί και η σύζυγός του

Κι ένα καλό νέο από Πάφο, αφού χθες επέστρεψαν σπίτι τους ο οδηγός ταξί και η σύζυγος του μετά την αποθεραπεία τους από τον κορωνοιό .

Συγκεκριμένα, εξιτήριο πήραν χθες οι δύο ασθενείς από την Πάφο που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πρόκειται για τον οδηγό ταξί και τη σύζυγο του που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Οι δύο τους (ο κ. Αντώνης και η κ. Αφρούλα) πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν  στην Πάφο στο σπίτι τους στέλνοντας μηνύματα ελπίδας.

Kλειστό και σήμερα το ΓΝ Πάφου

Kλειστό ωστόσο παραμένει και σήμερα Σάββατο το ΓΝ Πάφου, ενώ σε αναστολή και για σήμερα βρίσκεται η λειτουργία των  εξωτερικών ιατρείων και του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με ειδικές όμως  διευθετήσεις για αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία.

Επίσης έχει ανασταλεί η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων, τα προγραμματισμένα και επείγοντα, καθώς επίσης και όλων των χειρουργικών επεμβάσεων και οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στον Ιδιωτικό τομέα (Ευαγγελισμό και Κυανού Σταυρό  κατόπιν συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τα αναφερόμενα Νοσηλευτήρια).

Εξαίρεση αποτελούν επίσης, τα αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία, όπου θα γίνει ειδική διευθέτηση για εξυπηρέτηση τους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες κλινικές.

Στην Πάφο τα απεικονιστικά και κλινικά εργαστήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωνοϊό. Ακόμη, οι  Τράπεζες Αίματος θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα για ανάγκες αίματος, όπως και προηγουμένως. Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συνεχίστηκε η λήψη δειγμάτων των επαγγελματιών υγείας του ΓΝ Πάφου, αλλά και του ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε σε νοσηλεύτρια της Μονάδας. Η λήψη δειγμάτων θα συνεχιστεί και σήμερα.

Στο μεταξύ στην  Πάφο εντοπίστηκαν τέσσερα από τα οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε χτες το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, πρόκειται για τρεις επαγγελματίες υγείας στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου και συγκεκριμένα για ιατρό του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου και δύο νοσηλεύτριες, μια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και μία νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων.

Επίσης νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι και ιατρός Ιδιωτικού Νοσοκομείου στην Πάφο. Τα τέσσερα άτομα, εντοπίστηκαν μέσω  ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των νέων κρουσμάτων στην Πάφο και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Συγκεκριμένα στο κρατικό νοσηλευτήριο Πάφου μέχρι στιγμής έχουν διαγνωσθεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα 19 επαγγελματίες υγείας.

Σημειώνεται πως επιβεβαιωμένο κρούσματα εντοπίστηκε και σε 2ο Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Πάφου. Πρόκειται για το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μετά την ενημέρωση του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Νοσοκομείο τους από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, με αποφασιστικότητα  έχουν προχωρήσει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου τους  στο ελάχιστο και στα άκρως απαραίτητα δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Επαρχία, κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ακόμη ένα ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Σήμερα επαναλειτουργεί κανονικά  και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο “Ίασις” μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του ιδιωτικού νοσοκομείου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε ιατρό συνεργάτη του Νοσοκομείου, λήφθηκαν σε μηδενικό χρόνο όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλου του προσωπικού και των νοσηλευόμενων ασθενών.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του προσωπικού έδωσαν αμέσως δείγμα για αναλύσεις και η  Διεύθυνση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι για όλους αρνητικά για τον ιό COVID-19

Πηγή ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy