Η “ταυτότητα” των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού

84 συνολικά στην Κύπρο – 20 επαγγελματίες υγείας στο ΓΝ Πάφου

9 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Κύπρο όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο σε διάσκεψη τύπου στο Υπ. Υγείας από τους δρ Γεώργιο Νικολόπουλο και δρ Ζωή Πανά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, πρόκειται για τρία πρόσωπα που είχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα, έναν επαγγελματία υγείας και συγκεκριμένα νοσηλευτή από το ΓΝ Πάφου, τέσσερα άτομα που ήρθαν από εξωτερικό (Αγγλία, Ισπανία και Πολωνία), και παρουσίασαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με το 1420 και ένα άτομο, το οποίο εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία και παρουσίασε συμπτώματα.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 84 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 48 ήταν επαφές.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται εν αναμονή αποτελεσμάτων για άλλα 300 δείγματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι με το εντοπισμό ακόμα ενός επαγγελματία από το ΓΝ Πάφου ο συνολικός αριθμός των επαγγελματιών υγείας που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στο δημόσιο νοσηλευτήριο ανέρχονται στους 20.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy