200 νεκροί στις ΗΠΑ/ Υπό περιορισμό ολόκληρη η Καλιφόρνια(pics)

148

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέτει ολόκληρη την πολιτεία και τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της σε καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα» για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, τόνισε ο Νιούσομ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η αλληλεξάρτηση» των Καλιφορνέζων «κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε», τόνισε ο Νιούσομ.

Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος της καλιφορνέζικης μεγαλούπολης του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι, «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται, με την ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνει νωρίτερα την Πέμπτη ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί.

Τουλάχιστον 12.260 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και τουλάχιστον 200 έχουν πεθάνει από την ασθένεια COVID-19, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

Η πανδημία στις ΗΠΑ ενδεχομένως να κρατήσει 18 μήνες

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η πανδημία του κορωνοϊού να διαρκέσει έως και 18 μήνες ή και περισσότερο, και να περιλαμβάνει «πολλαπλά κύματα ασθένειας», σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε στο CNNi, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 10.000.

Παρόλο που το έγγραφο δεν υποστηρίζει ότι η διοίκηση Τραμπ πιστεύει ότι η πανδημία θα διαρκέσει τόσο πολύ, υποδεικνύει ότι οι αρχές πρέπει να επανεκτιμήσουν το χρονοδιάγραμμα ετοιμότητας αντιμετώπισης της κρίσης.

Το σχέδιο περιγράφει επίσης τους κινδύνους που ενέχει η έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού – ένα πρόβλημα που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη, καθώς το ξέσπασμα στις ΗΠΑ δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

cnn.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy