“Παίκτες θέλουν να φύγουν… θα είναι αδικία για Ανόρθωση και Ομόνοια”

Ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον Δημήτρη Λάζο, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, τους προβληματισμούς που έχουν τα σωματεία αλλά και την πίεση που βάζουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές για ν’ αποχωρήσουν από την Κύπρο.

Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου της Νέας Σαλαμίνας στον Super Sport FM:
“Υπάρχουν προβληματισμοί και εισηγήσεις, είναι πάνω απ’ όλα η υγεία των αθλητών, είναι ανθρωπιστικό θέμα, μετά οικονομικό και σε τέταρτη μοίρα το αγωνιστικό. Να παρθούν οι αποφάσεις γρήγορα…”
Για το σενάριο να μην διεξαχθεί το β’ γκρουπ: “Πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ σωματείων, είναι πιο εύκολα τα πράγματα στο β’ γκρουπ από το α’. Αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και δεν έχουμε διαβάθμιση, θα πάμε στις 14 ομάδες; Είναι και αυτό ένα σενάριο. Στο πρώτο γκρουπ ακούσαμε διάφορα, είναι δύσκολο να βρεθεί λύση και ομοφωνία. Για παράδειγμα ακούστηκε να πάνε Ευρώπη, αυτοί που πήγαν πέρσι, θα είναι μεγάλη αδικία για Ομόνοια και Ανόρθωση”.
“Στις ακαδημίες θα έχουμε επίσης πολύ μεγάλες ζημιές, θα πρέπει να υπάρξει οικονομική βοήθεια προς τα σωματεία. Απαιτούμε από τα σωματεία να καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί, όμως από την άλλη είμαστε σε αδράνεια δεν έχουμε έσοδα. Να γίνει κάτι ανάλογο όπως ανακοινώθηκε για τις επιχειρήσεις. Η ΚΟΠ μας ανέφερε ότι θα εξετάσει όλα τα οικονομικά θέματα στήριξης προς τα σωματεία, είναι η δεύτερη μεγάλη ανησυχία. Εμείς μετράμε το κάθε ευρώ, γνωρίζετε τι προσπάθεια γίνεται, καταφέραμε να φέρουμε το σωματείο σε καλύτερο επίπεδο. Ανησυχούμε περισσότερο για το οικονομικό παρά για το αγωνιστικό”.
“Οι ποδοσφαιριστές μας ζήτησαν συνάντηση με τη διοίκηση, τους μεταφέραμε μέσω του αρχηγού ότι ισχύουν μέχρι στιγμής τα μέτρα που πήραμε. Δηλαδή καμία συνάντηση, καμία συνάθροιση. Την Τετάρτη θα υπάρχει αξιολόγηση της κατάστασης. Έχουμε ποδοσφαιριστή που έχει 4-5 παιδιά στο εξωτερικό και θέλει να φύγει. Είχαμε και άλλα αιτήματα. Μπορούν να φύγουν, όμως δεν θα μπορούν να έρθουν πίσω. Τα προβλήματα είναι πολλά, αν τους επιτρέψουμε να φύγουμε και έρθουν πίσω θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Χρειάζεται και 2-3 εβδομάδες προετοιμασία, δεν είναι έτσι”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy