Κορωνοϊός: Ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες από το προσωπικό των ΚΕΠ

Αυτούσια η ανοικτή επιστολή του προσωπικού των ΚΕΠ προς το κοινό:

 

«19 Μαρτίου 2020

Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία μας. Παρά το γεγονός ότι η εξυπηρέτηση σας απαιτεί άμεση επαφή μαζί μας, εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οποιαδήποτε μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα γραφεία μας για την ασφάλεια και υγεία είναι ελάχιστα και αυτά με πρωτοβουλία του ίδιου του προσωπικού. Αν και απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους, ζητώντας τα αυτονόητα, δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση.

Στις επιστολές μας ζητούσαμε:

1. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες και έγγραφα καθημερινά που θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχουν αυτά τα υλικά στη διάθεση μας και ίσως και τραγελαφικό να πρέπει να τα ζητούμε.

2. Προστατευτικά γυαλιά στους πάγκους υποδοχής και γραφεία. Η απόσταση που χωρίζει τον εργαζόμενο με τον πολίτη είναι περίπου 50-70cm, απόσταση πολύ μικρότερη από τις σαφείς οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Υπουργείο Υγείας(1-2m).

3. Απολυμάνσεις γραφείων. Δεν έχουν γίνει και ούτε έχει προγραμματιστεί κάποια απολύμανση από το Τμήμα αν και έχει ζητηθεί επανειλημμένως.

4. Φρουρός ασφαλείας (security) σε όλα τα ΚΕΠ. Όπως όλοι γνωρίζετε, οι χώροι μας σε αναλογία με τον κόσμο που μας επισκέπτεται είναι περιορισμένοι και για να ακολουθηθεί η οδηγία, 1 άτομο ανά 8 τετρ.μέτρα, επιβάλλεται πλέον ο Φρουρός Ασφαλείας για τον έλεγχο ροής του κόσμου εντός των γραφείων. Το συγκεκριμένο το οποίο θεωρούμε και απαραίτητο, είναι προϋπάρχον πρόβλημα το και είναι άγνωστο γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Επίσης οι οδηγίες του Υπουργείου για εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι τις 2:30, αντί 5:00 που ίσχυε μέχρι προχθές και το παράλληλο κλείσιμο της εξυπηρέτησης κοινού από τις Μητρικές Υπηρεσίες, δυσχεραίνει την κατάσταση, αφού ο κόσμος που θα εξυπηρετείτο τόσο από τις Μητρικές Υπηρεσίες στο κανονικό τους ωράριο αλλά και από εμάς μέχρι τις 5:00, τώρα παρατηρείται ασυνήθιστος συνωστισμός στα δικά μας γραφεία.
Σαν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στον τόπο μας.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης τις πάρα πολλές ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία μας, με τους Λειτουργούς Υγείας να δίνουν μάχες με τα λιγοστά υλικά που έχουν στη διάθεση τους. Αντιλαμβανόμαστε όμως και τη δική σας ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση, η οποία θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μη θέτει σε κίνδυνο τη δική μας και τη δική σας ασφάλεια και υγεία.

Σαν προσωπικό των ΚΕΠ δεν αρνούμαστε να εργαστούμε και δεν αρνούμαστε να σας εξυπηρετήσουμε. Στην παρούσα όμως κρίσιμη περίοδο και μέχρι το Τμήμα μας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγείας προστατεύοντας τόσο εμάς τους εργαζόμενους, όσο και εσάς τους πολίτες, εμείς σαν προσωπικό των ΚΕΠ θα εξυπηρετούμε το κοινό αυξάνοντας τον αριθμό των τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κοινού όπου αυτό είναι εφικτό.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που από την πρώτη μέρα λειτουργίας των ΚΕΠ, είστε δίπλα μας και μας στηρίζετε, αφού θεωρούμε ότι η επιτυχημένη λειτουργία του γραφείου μας δεν οφείλεται μόνο στο προσωπικό αλλά και στη δική σας συνεισφορά, κατανόηση και συνεργασία και σας παρακαλούμε θερμά όπως συνεχιστεί και αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Απολογούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία σας και βρισκόμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινίσεις.»

Από προσωπικό των ΚΕΠ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy