Η UEFA μελετά μονοετή αναστολή του Financial Fair Play!

Πολλοί σύλλογοι ζητούν από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να αναστείλει το Financial Fair Play λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Η κρίση του κορονοϊού έχει χτυπήσει πολύ άσχημα (και) το ποδόσφαιρο, με Λίγκες όπως η Serie A στην Ιταλία και η Ligue 1 στην Γαλλία να μελετούν πολύ σοβαρά την πιθανότητα περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε πως η UEFA σκέφτεται να χαλαρώσει το μέτρο οικονομικού ελέγχου του Financial Fair Play, αλλά φαίνεται πως η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα πάει ένα βήμα παρακάτω.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ιταλικά ΜΜΕ, η UEFA μελετά σοβαρά την μονοετή αναστολή του Financial Fair Play, ώστε να δώσει μια ανάσα στους ήδη πολύ πιεσμένους συλλόγους. Η σχετική κουβέντα θα γίνει σε συνάντηση που θα γίνει άμεσα μεταξύ της UEFA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και εκπροσώπων των Λιγκών.

Καταρχήν, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19, η UEFA παρέτεινε την προθεσμία κατά την οποία οι σύλλογοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από τις 31 Μαρτίου στις 30 Απριλίου. Αλλά, βεβαίως, δεν θα μείνει εκεί.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy