Η Bundesliga σκέφτεται αγώνες α λα Euro για να λήξει άμεσα η σεζόν

Το ενδεχόμενο αγώνων ανά δύο μέρες σε προκαθορισμένα γήπεδα, με τις αποστολές των ομάδων να είναι εγκατεστημένες σε ξενοδοχείο για την ασφάλεια λόγω κορονοϊού φέρεται να εξετάζει η Bundesliga, προκειμένου να κλείσει τη σεζόν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  

Την ώρα που το ορόσημο της 2ης Απριλίου, όποτε και τελειώνει η περίοδος αναστολής, πλησιάζει δίχως φωτεινές ενδείξεις ελέω του ιού Covid-19, η Bundesliga φέρεται να έχει ακόμα ένα ενδεχόμενο ανάμεσα στις επιλογές της για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η υιοθέτηση του μοντέλου του Euro, με αγώνες δηλαδή ανά δύο μέρες ώστε να καλυφθούν οι οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές σε χρόνο ρεκόρ και να λήξει ομαλά η σεζόν. Όσο αφορά τα γήπεδα, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και μάλιστα συγκεκριμένα και προεπιλεγμένα σε διαφορετικές πόλεις, όπως ακριβώς στην τελική φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού, οι αποστολές όλων των ομάδων θα καταλύουν σε ένα ξενοδοχείο κατά το διάστημα διεξαγωγής των αγωνιστικών, προκειμένου να αποφευχθεί όσο το δυνατόν ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Φυσικά, μέχρι τη συνέλευση των ομάδων της Bundesliga στα τέλη Μαρτίου τίποτα δεν είναι σίγουρο, ειδικά μετά από απαισιόδοξα σενάρια που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για επανέναρξη των διοργανώσεων από το 2021.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy