Ζητά γενικό lockdown…

Πρέπει να ζητήσουμε lock down, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα.

Εξήγησε ότι υπάρχει αυξητική πορεία των κρουσμάτων, άρα πρέπει να γίνει γενικό lock down για τουλάχιστον 15 ημέρες .

Διερωτάται με τόσα κρούσματα στους επαγγελματίες υγείας, ποιος θα νοσηλεύσει τους ασθενείς.

Εξάλλου την αλλαγή του ορισμού του ύποπτου κρούσματος ζητά μεταξύ άλλων με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

1.Ενστάσεις και διαφωνίες σε σχέση με συγκεκριμένες πρόνοιες του τελικού αλγόριθμου διαχείρισης ασθενή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

2.Έκκληση όπως ληφθούν υπόψη οι επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις του ΠΙΣ, για αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης διασποράς της πανδημίας Covid-19

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος(ΠΙΣ), ως το δια νόμου κατεξοχήν, επιστημονικό θεσμικό όργανο της ιατρικής κοινότητας, διατυπώνει ενστάσεις και διαφωνίες σε σχέση με συγκεκριμένες πρόνοιες του τελικού αλγορίθμου διαχείρισης ασθενή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως αυτό μας έχει αποσταλεί.

Ενστάσεις και προτάσεις ΠΙΣ:

 Απάλειψη του κριτηρίου ταξιδίου στο εξωτερικό, από τον ορισμό ύποπτου κρούσματος Covid19 (στα πρότυπα του ορισμού της κυβέρνησης της Ελλάδος και όπως έχει εισηγηθεί ο ΠΙΣ σε επιστολή του προς το ΥΥ, ημερομηνίας 16/03/2020)

 Η παραπομπή υπόπτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης εξέτασης, θα πρέπει να γίνεται απευθείας στα Κέντρα Covid-19, χωρίς να χρειάζεται επικοινωνία με τη Μονάδα Επιτήρησης. Η υπερφόρτωση των τηλεφωνικών γραμμών θα προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις)

 Συμπερίληψη στον τελικό αλγόριθμο, προηγούμενης υποσημείωσης όπως στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας (Κέντρα Covid-19) να παραπέμπονται από ΠΙ, επιπλέον περιστατικά με εικόνα  οξείας λοίμωξης αναπνευστικού που χρήζουν ιατρικη΄ς εκτίμησης έστω και εάν δεν πληρούν τον αποκλειστικό ορισμό του υπόπτου περιστατικού για COVID-19.

Την ίδια ώρα, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται ο τόπος, αντιμετωπίζει υπεύθυνα την ανάγκη της επιστημονικής διαχείρισης της πανδημίας και από την πρώτη στιγμή ετοίμασε και υπέβαλε εισηγήσεις οι οποίες και σας έχουν αποσταλεί και οι οποίες στόχο έχουν την αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης διασποράς της πανδημίας Covid -19.

Έκκληση μας είναι αυτές οι εισηγήσεις, να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και να τυγχάνουν εκ μέρους των αρμοδίων αρχών, της δέουσας προσοχής.

Στόχος του ΠΙΣ είναι η εποικοδομητική επιστημονική συμβολή και στήριξη των αρμοδίων αρχών, βάσει της εμπειρογνωμοσύνης, αξιοπιστίας και επιστημονικού κύρους της ιατρικής κοινότητας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy