Συστηματικές είναι οι ενέργειες που καταβάλλονται για την πλήρη επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον  Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρίστο Νικολάου.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου ανέφερε πως “συνεχίζονται, με εντατικούς  ρυθμούς οι διαδικασίες απολύμανσης του ΓΝ Πάφου αλλά και  των επιπρόσθετων εργασιών  στους χώρους του κρατικού νοσηλευτηρίου, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει την κανονική του λειτουργία το συντομότερο δυνατό .

Ο κ. Νικολάου  σημείωσε,  πως μετά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε χτες το Υπουργείο Υγείας και στα οποία συμπεριλαμβάνονται νοσηλεύτρια και δύο ασθενείς του Νοσοκομείου , ο ρυθμός είναι  αργός. Εκτίμησε ωστόσο,  πως αναμένουν τον τελικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από το Νοσοκομείο Πάφου, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν πως να κινηθούν σφαιρικά.

Ερωτηθείς για την Μονάδα Αιμοκάθαρσης, ο κ . Νικολάου απάντησε, πως ύστερα από ενημέρωση που έτυχε, οι αιμοκαθάρσεις θα γίνουν σήμερα κανονικά, ενώ κάποια περιστατικά μπορεί να σταλούν και εκτός του κρατικού νοσηλευτηρίου .

Πρόσθεσε δε,  πως η λήψη νέων δειγμάτων από όλο το προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου που ανέρχονται περίπου στους 680 συνεχίζεται εντατικά και σήμερα. Στόχος μας , πρόσθεσε, “είναι να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα το συντομότερο δυνατό”.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι το Νοσοκομείο Πάφου θα είναι σύντομα ανοικτό με όλα τα τμήματα του προς την εξυπηρέτηση του κοινού.

ΚΥΠΕ