Συγκλονίζει η οικογένεια του 21χρονου προπονητή: «Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετίσαμε»

 

Ο Γκαρθία άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή σε νοσοκομείο στη Μάλαγα. Όπως διαπιστώθηκε εκτός από κοροναϊό έπασχε και από λευχαιμία την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσε.

Σύμφωνα με τον θετό του πατέρα, Χουάν Φερνάντεθ, που μίλησε στην εφημερίδα Sun, o 21χρονος προπονητής είχε τα πρώτα συμπτώματα στις 6 Μαρτίου αλλά στην αρχή θεώρησε ότι πρόκειται για ένα απλό κρύωμα. Επειδή, όμως, τα συμπτώματα επέμειναν, στις 9 Μαρτίου επισκέφθηκε τον γενικό γιατρό ο οποίος τον συμβούλευσε να πάρει παρακεταμόλη και να μην ανησυχεί. Την επόμενη μέρα ο Φερνάντεθ μετέφερε τον 21χρονο σε κέντρο υγείας οι γιατροί του οποίου του χορήγησαν αντιβιοτικά και τον έστειλαν σπίτι. Στις 11 Μαρτίου ο Γκαρθία δεν μπορούσε πια να σταθεί όρθιος και σήκωσε και πυρετό με τους γονείς του να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Από εκείνη την ημέρα ο 21χρονος προπονητής μπήκε σε καραντίνα με τους γιατρούς να περιμένουν τα αποτελέσματα για κοροναϊό με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι ο Γκαρθία έπασχε και από λευχαιμία.

«Ξέραμε ότι ο κοροναϊός σκοτώνει αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα σκοτώσει τον Φράνσις. Μας είπαν ότι πέθανε την Κυριακή. Τις τέσσερις ημέρες που έμεινε στο νοσοκομείο το μόνο που είχαμε ήταν τα τηλεφωνήματα με τους γιατρούς. Δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε με τον Φράνσις. Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετίσαμε» λέει ο θετός του πατέρας.

Συγκινημένος συνεχίζει την περιγραφή των τελευταίων τραγικών ημερών για την οικογένειά του λέγοντας «τον πήγαν σε ένα νεκροταφείο χωρίς να μπορέσουμε να τον αποχαιρετήσουμε. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, πριν μια εβδομάδα ήμασταν μια κανονική οικογένεια».

Η οικογένεια του 21χρονου παραμένει σε οικοιθελή καραντίνα από τον φόβο ότι μπορεί να έχουν και αυτή προσβληθεί από κοροναϊό με τον κύριο Φερνάντεθ να προειδοποιεί ότι η τραγική ιστορία της οικογένειάς του αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η πανδημία πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy