ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρούσμα κορωνοϊού και σε δεύτερο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Πάφο

Την επιβεβαίωση κρούσματος με την νόσο Covid-19 ανακοινώνει η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού στην Πάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η  Διεύθυνση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, κατ` επέκταση και στην Κύπρο, με την νόσο Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 που πήρε μορφή πανδημίας θέλει να ενημερώσει το κοινό της Πάφου ότι και στο Νοσοκομείο έχει παρουσιαστεί ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή που έλαβαν την ενημέρωση από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, με αποφασιστικότητα και δίχως πανικό έχουν προχωρήσει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου τους  στο ελάχιστο και στα άκρως απαραίτητα δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Επαρχία, κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ακόμη ένα ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Ακόμη προστίθεται στην ανακοίνωση του Διευθυντή του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Δρ. Νέστωρα Μιχαήλ ,αφού ενημερώθηκε το προσωπικό,  άμεσα προχώρησαν σε ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού δείγματος και ήδη λάβανε δείγμα από όλα τα πιθανά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα δείγματα, σημειώνει η διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός,  βρίσκονται ήδη στο Ινστιτούτο και όπως έχουν διαβεβαιωθεί μέχρι αύριο θα λάβουν απαντήσεις για το αν υπάρχουν άλλα θετικά ή όχι κρούσματα.

Την ίδια στιγμή με άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού προχώρησε άμεσα στην πλήρη απολύμανση των χώρων του Νοσοκομείου για διασφάλιση των υψηλών προδιαγραφών λειτουργίας όπως καθορίζονται από τα σχετικά πρωτόκολλα από το Υπουργείο Υγείας σε τέτοια περιστατικά. Έγινε επίσης, πλήρης αποστείρωση των χειρουργείων αλλά και όλων των χώρων του ισογείου του Νοσοκομείου,  καθώς και του Χημείου.

Επιπρόσθετα ενημερώνει, πως ο  μαιευτικός θάλαμος με τον οποίο το επιβεβαιωμένο περιστατικό δεν έχει έρθει σε επαφή,  θα συνεχίσει να λειτουργεί ενώ λήφθηκαν σημειώνει,  όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απομονωθεί εντελώς από την υπόλοιπη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Μέσα στα πιο πάνω πλαίσια και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν μέχρι την Δευτέρα τα τακτικά Ιατρεία.

Επίσης όλα τα περιστατικά τα οποία έχουν ανάγκη μπορούν  να επισκέπτονται τις πρώτες βοήθειες του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός το οποίο παραμένει σε λειτουργία και  είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασθενείς της Πάφου.

Τέλος σημειώνει, πως άμεσα αναστέλλονται όλες οι νέες εισαγωγές στον Γενικό Θάλαμο εκτός εάν κινδυνεύει ζωή του ασθενούς και αφού φυσικά προηγηθεί προσωπική ενημέρωση από τον προτείνοντα  ιατρό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy