“Δύσκολα βλέπω ότι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εγώ με τον Κέρκεζ δεν έχω πρόβλημα”

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους μίλησε στον Active 107,4 & 102,5, για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος και τις επιπτώσεις που έχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με τη διακοπή του πρωταθλήματος και τις αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες στους κυπριακούς συλλόγους. 

Αναλυτικά:

Πώς είναι η κατάσταση στην ΑΕΛ: «Προς το παρόν είναι όλα ομαλά στην ΑΕΛ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αρχίσουν να υπάρχουν παρεμβάσεις από πλευράς παικτών και μάνατζερ γιατί ο κάθε ένας βλέπει τα δικά του συμφέροντα».

Για την επιθυμία του Τόρες να πάει στην Ισπανία: «Ο Μάνουελ έχει την οικογένειά του στην Ισπανία και δεν μπορεί να πάει. Τους το εξηγήσαμε όπως και του Μάιντεβατς ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση, αλλά και το ότι υπάρχει κίνδυνος να πιάσουν τον ιό».

Για το σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος που έστειλε στις ομάδες η ΚΟΠ: «Εσείς πιστεύετε ότι θα προλάβουμε; Έχει κάποιο που μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εικόνα; Μακάρι να ισχύσει η θέληση και η απόφαση της UEFA να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δύσκολο το βλέπω, έχουμε όλοι να διαχειριστούμε μία διαφορετική κατάσταση».

Για τον προγραμματισμό της επόμενης μέρας στην ΑΕΛ και το θέμα Κέρκεζ: «Οι μόνοι που έχετε πρόβλημα με τον Κέρκεζ είστε εσείς οι δημοσιογράφοι. Εγώ με τον Κέρκεζ δεν έχω πρόβλημα, εσείς οι άλλοι όλοι έχετε πρόβλημα. Θα τα βρούμε και δεν θέλουμε πολύ ώρα. Ποιο είναι το πρόβλημα;».

Δηλαδή θα παραμείνει ο Κέρκεζ και την επόμενη σεζόν; «Εκτός αν έρθει καμία πρόταση από την Πρέμιερ Λιγκ, όπως ήρθε από τα Εμιράτα».

Για την εισήγηση του Πρόδρομου Πετρίδη να παίξουν στην Ευρώπη οι περσινές ομάδες εάν ακυρωθεί το πρωτάθλημα: «Είναι άδικο αυτό. Όπως θα είναι άδικο, ΑΕΛ και ΑΕΚ να μείνουν εκτός Ευρώπης γιατί έχουν τις πιθανότητες τους να περάσουν στην Ευρώπη. Η σεζόν η περσινή τέλειωσε και εμείς ικανοποιηθήκαμε μέσω του κυπέλλου. Θα φανεί λίγο… κάπως να πάμε εμείς λόγω της περσινής επιτυχίας. Η πρόταση μου είναι όπως οι δύο ομάδες που δεν θα παίξουν Ευρώπη όποιες και αν είναι αυτές αν ακυρωθεί το πρωτάθλημα πρέπει αποζημιωθούν, αυτό το θεωρώ δίκαιο».

Για τις δηλώσεις του Άντρου Καραπατάκη να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα: «Για να καταφέρουμε να κάνουμε βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αφήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα έξω. Άδικο είναι το σενάριο που είπε ο Πρόδρομος όπως και άδικο είναι να με αφήσεις εμένα έξω. Πιο άδικο είναι να πάμε οι περσινοί παρά να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως είναι. Αν μείνουμε με το παλιό καθεστώς δεν θα υπάρχει άνοδος από τη Β’ Κατηγορία, άρα δεν θα ανέβουν ομάδες. Να μας αφήσετε μόνους μας σαν προέδρους και Ομοσπονδία να βρούμε τις δίκαιες λύσεις. Πρέπει να βρούμε δίκαιες λύσεις για όλους».

Για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΑΕΛ: «Έχουμε κι άλλες σκέψεις. Από Δευτέρας θα ανακοινώσουμε πρόγραμμα στήριξης στις ευάλωτες ομάδες. Πρέπει, ναι, να κλειστούμε στο σπίτι μας αλλά και να βρούμε τρόπο ο ένας να βοηθήσει στον άλλο. Όποιος ζητά βοήθεια, να επικοινωνεί μαζί μας. Αν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να κινηθούν, θα βοηθούμε εμείς. Έχουμε προσωπικό στην ΑΕΛ και όλα τα παιδιά δέχθηκαν να βοηθήσουν σ΄ αυτή την προσπάθεια. Αρχίζουμε, μαζί μας είναι και ο Κώστας Βήχας και όλοι ξέρουν πόσο μπορεί να βοηθήσει».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy