Ο Γκαστανιάγκα μιλά για τα όσα βιώνει στην Κύπρο

Αν του λείπει η οικογένεια του αυτές τις μέρες: Χωρίς αμφιβολία, θα θέλαμε να είμαστε σπίτι, πιο κοντά στους δικούς μας, αλλά έπρεπε να βιώσουμε την κατάσταση 5.000 χιλιόμετρα μακριά. Την περνούμε με ευκολία, είμαστε στο σπίτι. Ελπίζουμε να τελιώσει το συντομότερο δυνατό.

Για την αντίδραση στην Κύπρο μετά το πρώτο κρούσμα: «Μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε κανένα κρούσμα, αλλά μόλις άρχισαν να συμβαίνουν έκοψαν τα πάντα. Έχουν αρχίσει να λαμβάνουν δραστικά μέτρα, κάτι που στην Ισπανία κοστίζει πολύ περισσότερο».

Για την απαγόρευση εισόδου στην Κύπρο: «Μόλις μας έστειλαν ένα μήνυμα στο email από την Πρεσβεία λέγοντας ότι όλες οι πτήσεις ακυρώνονται από τις 21 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου. Κανείς δεν θα μπορέσει να εισέλθει ή να εγκαταλείψει τη χώρα. Λαμβάνουν έντονα μέτρα για να διαπιστώσουν εάν θα ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό.

Πώς το βιώνει όλο αυτό μακριά από την Ισπανία: «Με αβεβαιότητα. Επίσης, προγραμματίζαμε τον τρόπο με τον οποίο θα περνούσαμε το καλοκαίρι, όταν θα επιστρέφαμε στο σπίτι, αλλά τώρα… Επίσης, δεν ξέρουμε πότε θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ή πότε θα μας επιτρέψουν να αναχωρήσουμε».

Ποια είναι η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Την περασμένη Πέμπτη σταματήσαμε την προπόνηση και όλα τα παιχνίδια ακυρώθηκαν. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα στο σπίτι, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν μας έχουν πει πότε θα ξεκινήσουμε».

Για την ζωή στη Λεμεσό γενικότερα: «Είμαι χαρούμενος, δεν λυπάμαι που πήγα στο εξωτερικό. Αισθάνομαι σημαντικός στην ΑΕΛ και είμαι πολύ χαρούμενος όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Η πόλη είναι πολύ καλή. Είναι περισσότερο ή λιγότερο όπως την Donostia από την άποψη των διαστάσεων. Οι Κύπριοι, ως κουλτούρα, είναι πολύ ήρεμοι και πηγαίνω για να γυμναστώ στο σπίτι, το απόγευμα για να πάμε για μια βόλτα με την οικογένεια, για να κάνουμε μια αγορά… Ζούμε ήρεμοι και άνετοι».

Για τους φιλάθλους στην Κύπρο: «Οι οπαδοί το ζουν έντονα. Πριν από δύο χρόνια υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των οπαδών, με επεισόδια σε μερικά παιχνίδια και εφάρμοσαν την κάρτα φιλάθλου. Αυτό έχει κάνει πολλούς ανθρώπους θυμωμένους και υπάρχουν λιγότεροι και λιγότεροι άνθρωποι στα γήπεδα. Ας δούμε αν έχει λυθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί χωρίς προβλήματα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy