Έντονη ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού από τη διοργάνωση μυστικών πάρτι

Νέοι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αρχίσει να διοργανώνουν διάφορα «lockdown πάρτι» ή «πάρτι για το τέλος του κόσμου», με τις αρχές να φοβούνται περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού!

Και αφού, κατά κανόνα, αν νοσήσουν από τον Covid-19 παρουσιάζουν ελαφριά ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις συμπτώματα, δηλώνουν πως δεν φοβούνται, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον υπόλοιπο κόσμο και διοργανώνουν… πάρτι!

Ήδη, για παράδειγμα, στο Βερολίνο, μία από τις πιο «ζωντανές» πόλεις της Ευρώπης, από το περασμένο σαββατοκύριακο, που έκλεισαν υποχρεωτικά περισσότερα από 60 κλαμπ και μπαρ, η αστυνομία έχει κληθεί να διαλύσει διάφορα τέτοια «lockdown πάρτι» ή «πάρτι για το τέλος του κόσμου».

Σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεκριμένα, έχουν ανοίξει διάφορα μυστικά στέκια (“corona speakeasies”) στη γερμανική πρωτεύουσα, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, στα οποία μπορείς να μπεις μόνο με πρόσκληση και με συγκεκριμένο χτύπημα στην πόρτα!  

Υπάρχει και σχετική προειδοποίηση στο Twitter από την αστυνομία του Βερολίνου: «Αν είσαι ιδιοκτήτης μπαρ και αντί να το κλείσεις, σφραγίζεις τα παράθυρα και επιτρέπεις σε θαμώνες να εισέρχονται κρυφά, χτυπώντας συνθηματικά την πόρτα ή με ειδική πρόσκληση, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν ζούμε στο Σικάγο του 1920, και ότι θα επέμβει άμεσα η αστυνομία»!

Polizei Berlin Einsatz

@PolizeiBerlin_E

:
Wenn Sie eine Bar betreiben, die Scheiben abkleben und Einlass nur über Klopfen oder nach Voranmeldung gewähren, dann sind das nicht nur Zustände wie im Chicago der 20er des letzten Jahrhunderts – sondern es löst auch einen Polizeieinsatz aus.

2.675 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Αλλά υπάρχουν και άλλα… κρούσματα, όπως αναφέρει ο Guardian

 

Στη Ντούνεντιν της Νέα Ζηλανδίας, οι φοιτητές του τοπικού πανεπιστημίου αγνοούν επιδεικτικά την απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων και οργανώνουν κανονικότατα το μεγάλο ετήσιο πάρτι της 4ης Απριλίου, στο οποίο συγκεντρώνονται χιλιάδες πρωτοετείς και είναι ξακουστό για την ομαδική μέθη, τις συμπλοκές και τον χαμό που γίνεται γενικά εκείνη τη νύχτα. Επίσημα, βέβαια, η εκδήλωση έχει ματαιωθεί για φέτος, εκατοντάδες, όμως, φοιτητές δηλώνουν σε ομάδες του Facebook ότι το πάρτι θα γίνει οπωσδήποτε!

Στην Αμερική, δε και στο πανεπιστήμιο Princeton, με έδρα το Νιου Τζέρσι, ανακοινώθηκε ότι τα μαθήματα θα γίνονται online και οι φοιτητές πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς, ωστόσο, όχι μόνο αρνούνται να πειθαρχήσουν, αλλά διοργανώνουν εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Αλλά και στο Ισραήλοι παραλίες δεν αδειάζουν με τίποτα, ενώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο το πάρτι δεν σταματά παρά (ή και εξαιτίας) των κυβερνητικών απαγορεύσεων. Στη γειτονική Αργεντινή, δε, χιλιάδες έχουν πάρει άδεια και έχουν ξεχυθεί στις αμμουδιές, απολαμβάνοντας τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο.

Αντίστοιχες εικόνες και στη Βρετανία την Τρίτη το βράδυ, καθώς οι περισσότερες παμπ ήταν γεμάτες λόγω της γιορτής του Αγίου Πατρικίου.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy