Το 8,3% των κρουσμάτων είναι γιατροί και νοσηλευτές

Το ποσοστό των μολυσμένων με κορωνοϊό γιατρών και νοσηλευτών στην Ιταλία είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με αυτό της Κίνας 

Την ώρα που η Ιταλία επιστρατεύει πάνω από δέκα χιλιάδες φοιτητές Ιατρικής και τους ρίχνει στη μάχη κατά του κορωνοϊού, τα στοιχεία που βλέπουν το φως το δημοσιότητας δείχνουν ότι πάνω από 2.600 Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Covid-19: αριθμός που αντιστοιχεί στο 8,3% των συνολικών κρουσμάτων στη γειτονική χώρα!

Σύμφωνα με το ίδρυμα «Gimbe», που δημοσιεύει τα στοιχεία αυτά, όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία της Ιταλίας είναι αθωράκιστοι απέναντι στον ιό. Τα στοιχεία αυτά έχουν δοθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας και αποτελούν καμπανάκι για τις υγιειονομικές αρχές της χώρας.

«Ο προστατευτικός εξοπλισμός για τους γιατρούς» και οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη θεραπεία των ασθενών «παραμένουν ανεπαρκείς». Το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο στην Ιταλία απ’ ό,τι στην Κίνα, αφού το ποσοστό των μολυσμένων γιατρών και νοσηλευτών είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο στην Κίνα, υποστήριξε ο επικεφαλής του ιδρύματος «Gimbe», Νίνο Καρταμπελότα, μιλώντας στο αραβόφωνο δίκτυο «Aλ Τζαζίρα»

Τις τελευταίες οκτώ ημέρες, ο αριθμός των μελών του ιατρικού προσωπικού της Ιταλίας που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 1.500 φθάνοντας τους 2.629. Αυτό σημαίνει ότι, οι γιατροί που έχουν νοσήσει αντιπροσωπεύουν το 0,3% του συνολικού αριθμού των γιατρών στη χώρα.

«Τέρμα τα λόγια: Προστατέψτε επαρκώς αυτούς που πρέπει να μας προστατεύουν», υπογράμμισε ο Νίνο Καρταμπελότα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy