Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στον κορωνοϊό με εξ αποστάσεως εκπαίδευση

195

Το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναγκάζει τους αρμοδίους να ψάξουν πιο σύγχρονες λύσεις ώστε τα παιδιά και ιδιαίτερα οι τελειόφοιτοι μαθητές της τρίτης λυκείου να συνεχίσουν κανονικά τα προγράμματα τους. Αν και η κυπριακή παιδεία δεν φημίζεται για την καλή της σχέση με την τεχνολογία, τα νέα δεδομένα δεν αφήνουν άλλα περιθώρια από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση της τεχνολογίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα είναι έτοιμος ο νέος προγραμματισμός των παιδιών της τρίτης Λυκείου, σε πρώτο στάδιο και που σταδιακά θα αναπτύσσεται.

“Αφού χρειάζεται τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι, δεν θα επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να καταργήσει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση”, τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και ήδη σε κάποιο βαθμό υπάρχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών. Κάποια μαθήματα είπε θα γίνονται ζωντανά σε όλα τα παιδιά στο σπίτι τους.

Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση της τηλεόρασης μέσω της συνεργασίας του Υπουργείο με το κρατικό κανάλι ή και άλλους ιδιωτικούς σταθμούς που έχουν προσφερθεί.

Ένα ζήτημα που δημιουργείται αφορά τον εξοπλισμό των παιδιών για τέτοια μαθήματα με τον Πρόδρομο Προδρόμου να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

alphanews.live

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy