“Σε καλό δρόμο η έρευνα για παρασκευή εμβολίου”

395

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ερευνητικού ινστιτούτου Curevac, Φρίντριχ Φον Μπόλε, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του πως η έρευνα για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού “βρίσκεται σε καλό δρόμο”.

Όπως ανέφερε σχετικά “το καλοκαίρι μπορούμε να ξεκινήσουμε τις κλινικές έρευνες σε ανθρώπους. Η πρόοδος όμως εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας. Εάν αυτή εξελιχθεί δραματικά, τότε είναι πιθανό να υπάρξουν εμπόδια”.

Ο ίδιος επισήμανε πως εάν το εργαστήριο του λάβει την τελική άδεια, μπορεί να ξεκινήσει πολύ γρήγορα την παραγωγή. Σύμφωνα με τον Φον Μπόλε “σήμερα είμαστε σε θέση να παράγουμε 100 εκατομμύρια δόσεις το χρόνο. Αυτό όμως εξαρτάται επίσης από το πόσο υψηλή θα είναι η δόση ώστε να επιδρά αποτελεσματικά πάνω στο άτομο”.

Ο Φρίντριχ Φον Μπόλε εξηγεί πως “εάν χρειαζόμαστε ένα μικρογραμμάριο δόσης σε κάθε εμβόλιο, τότε με ένα κιλό θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Εάν όμως η δόση πρέπει να είναι ισχυρότερη, τότε χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίου”.

Να σημειωθεί πως η Curevac έχει χρηματοδοτηθεί με ένα αρκετά σημαντικό ποσό από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και με 80 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΠΒ/ΓΒΑ)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy