Μπορεί στη Ρουμανία να έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις των ομάδων λόγω του κορωνοϊού, αλλά ο πρόεδρος της Στεάουα έχει διαφορετική άποψη.

Mιλώντας στη ρουμανική αθλητική ιστοσελίδα Digisport, ο Τζίτζι Μπεκάλι κάλεσε τον Άρη Σοϊλέδη και τους άλλους παίκτες της ομάδας να επιστρέψουν στις προπονήσεις και είπε ως δικαιολογία ότι οι παίκτες της Στεάουα δεν πρόκειται να εκτελέσουν με τον ίδιο τρόπο τις ασκήσεις σπίτι τους.

«Τώρα δεν κάνουμε προπονήσεις, αλλά θα επιστρέψουμε. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να διατηρούμε απόσταση 2 μέτρων και ότι δεν πρέπει να βρίσκονται 50 άτομα στον ίδιο χώρο. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν μπορούν να βρίσκονται όλοι μαζί στα αποδυτήρια.

Αλλά, μπορούν να εκτελούν τις ασκήσεις στο γήπεδο, σε ανοικτό χώρο. Εάν τους δώσουμε ασκήσεις για να κάνουν στο σπίτι, δεν θα τις κάνουν. Θα κάνουν τις ασκήσεις που πρέπει σε ένα χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων; Δεν θα κάνουμε προπονήσεις με μπάλα, γιατί αυτές προϋποθέτουν επαφή. Θα κάνουμε μόνο προπονήσεις σε φυσική κατάσταση.

Εάν οι παίκτες ανταλλάξουν χειραψίες, θα σταματήσουμε και θα τους στείλουμε σπίτι. Θα σεβαστούμε το νόμο. Οι παίκτες θα βρίσκονται σε έξι μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον και θα επιστρέφουν σπίτια τους. Θα κάνουν μπάνιο σπίτια τους κι όχι στα αποδυτήρια» είπε ο Μπεκάλι.

sdna.gr