Νύχτα έντασης στις Καστανιές(videos)

Ενταση επικράτησε για μια ακόμα νύχτα στον Εβρο, την ώρα που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αφού περίπου 300 μετανάστες επιχείρησαν σε εισέλθουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα μεταναστών επιχείρησε να περάσει τα σύνορα γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα. Οι ελληνικές Αρχές ήταν σε ετοιμότητα και κατάφεραν να αποτρέψουν την προσπάθεια των μεταναστών που για μια ακόμη φορά υποστηρίζονταν από τις τουρκικές δυνάμεις. Οπως φαίνεται μάλιστα και στα βίντεο που ακολουθούν, κάποια στιγμή έγινε και ρίψη δακρυγόνων.

Βίντεο από την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Σημειώνεται ότι στις επιχειρήσεις αποτροπής των ελληνικών δυνάμεων συμμετείχε ενεργά και η Frontex που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στον Εβρο και συμβάλει καθοριστικά στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Να αναφερθεί πως η απόπειρα των μεταναστών να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να μπουν στην Ελλάδα ήρθε λίγες ώρες μετά την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.
Πηγή: iefimerida.gr

protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy