Μέτρα στο ΓΝ Λεμεσού μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε παιδίατρο

Όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το Νοσοκομείο Λεμεσού και συγκεκριμένα την Παιδιατρική Κλινική μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα παιδιάτρου. Άρον άρον σε σύσκεψη οι αρμόδιοι φορείς.

Μετά από επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε επαγγελματία υγείας στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενεργοποίησαν άμεσα τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των στενών επαφών του ασθενούς.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου, της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και του ΟΚΥπΥ πραγματοποίησαν απόψε σύσκεψη, με στόχο τον καθορισμό των περαιτέρω μέτρων και βημάτων για τη διαχείριση του κρούσματος.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

– Τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, δεν έχουν έλθει σε επαφή με τον επαγγελματία υγείας και λαμβάνουν εξιτήριο με οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς.

– Τα παιδιά που νοσηλεύθηκαν την περίοδο από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαρτίου και που πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τον επαγγελματία υγείας, ιχνηλατούνται και θα καλεσθούν για εξέταση. Να υπενθυμίσουμε ότι, η λοίμωξη από κορωνοϊό στα παιδιά διαδράμει ήπια χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο.

– Δεν θα γίνονται νέες εισαγωγές στον Παιδιατρικό θάλαμο μέχρι νεοτέρας , οπότε και θα αξιολογηθεί η κατάσταση.

– Όλα τα Εξωτερικά Ιατρεία Παιδιατρικής ακυρώνονται μέχρι νεοτέρας.

– Για όλους όσους πληρούν τα κριτήρια του πρωτοκόλλου και χαρακτηρίστηκαν στενή επαφή, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων για εξέταση και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

– Θα γίνει η απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

– Τα περιστατικά στο ΤΑΕΠ που χρήζουν εισαγωγής θα παραπέμπονται στο ΝΑΜΙΙΙ και στον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.

– Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα σας τηρεί ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Όλα τα μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των ασθενών, του κοινού αλλά και για την προστασία του ιατρικού και άλλου προσωπικού των νοσηλευτηρίων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του κορωνοϊού.

Κάνουμε έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy