Ελλάδα: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων/ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ευρώ

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορωνοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο. Παράλληλα απαγορεύονται οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες με συμμετοχή άνω των 10 ατόμων. Ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη παραμονής στο σπίτι.

Μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται.

Για τους πιθανούς ελέγχους της αστυνομίας, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως πρόκειται για αυστηρή σύσταση και πως δεν θα χρειάζεται επίδειξη κάποιου εγγράφου σε περίπτωση ελέγχου σχετικά με τον προορισμό ενός πολίτη όταν είναι στο δρόμο.

Πηγή: news247.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy