Αχρείαστος πανικός και σύγχυση για τις φοιτητικές εστίες στη Βρετανία(video)

Μεγάλη αναστάτωση και αγωνία για τους Κύπριους γονείς και φοιτητές που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο.

Μήνυμα που στάλθηκε στους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ παρερμηνεύτηκε από κάποιους οι οποίοι θεώρησαν ότι τους διώχνουν από τα διαμερίσματα τους και πλέον δεν θα έχουν που να μείνουν.

Εξού και τις τελευταίες ώρες αρκετοί φοιτητές της Βρετανίας βγήκαν στα Μέσα Ενημέρωσης δηλώνοντας αγανάκτηση για το γεγονός ότι από τη μια τους “διώχνουν” από τις φοιτητικές εστίες και από την άλλη δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Ένα Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα του Κάρντιφ, παρότρυνε όσους φοιτητές που έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και αυτό αφορούσε κυρίως τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παρότρυνση δεν συνεπάγεται με διωγμό κανενός και υπήρχε σημείωση ότι όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη συμβουλή, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του Πανεπιστημίου.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις εκπροσώπων αυτών των εταιρειών στην Κύπρο με τις διευθύνσεις τους στη Βρετανία, ούτως ώστε να δοθούν με σαφήνεια απαντήσεις και να λυθεί το ζήτημα. Εντός της ημέρας η μεγαλύτερη εταιρεία με ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες, αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ Μαρία Τζαμαλή, ανέφερε ότι επικοινώνησαν με το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ το οποίο έστειλε το συγκεκριμένο email και τους απάντησαν ότι για όσους φοιτητές δεν μπορούν να αποχωρήσουν, θα γίνουν σχετικές διευθετήσεις για να μείνουν στις φοιτητικές εστίες.

alphanews/live

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy