Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια αύριο

Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και το Σάββατο με διαδοχικές δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός βελτιώθηκε σε όλο το νησί, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν αισθητή άνοδο σε σχέση με χθες Τρίτη, αλλά συνεχίζουν να κυμαίνονται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο Πέμπτη/Παρασκευή, δευτερεύουσα και αβαθέστερη ύφεση, αλλά και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι πιθανότητες βροχής να αυξάνονται και πάλι, με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και τις πυκνές χιονοπτώσεις με βαριές χιονοστρώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες.

Το Σάββατο, το κλειστό χαμηλό στην μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να κινηθεί σύντομα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα παροδικά αυξημένες νεφώσεις να δώσουν μεμονωμένες βροχές κατά το πρώτο μισό της ημέρας κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, με τις ανατολικότερες περιοχές να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή μας με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια και την περαιτέρω άνοδο των θερμοκρασιών, οι οποίες θα κυμανθούν γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις και ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή. Κατά τις αυγινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια/βορειοανατολικά παράλια. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, 5 έως 7 στα παράλια και στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.

Aύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά στο βόρειο 1/3 του νησιού, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο καταιγίδας. Σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Οι περιοχές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι τα ορεινά/ημιορεινά και γενικότερα το νοτιοανατολικό μισό του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Στα ορεινά, από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω, αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1100 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν έντονα φαινόμενα ή καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν και σε περιοχές έως και περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στα ορεινά από τα περίπου 900 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα τοπικών χιονοστρώσεων από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 2-5 βαθμούς στο εσωτερικό, 5 έως 7 στα παράλια και στους -7 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Οι περιοχές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι τα ορεινά/ημιορεινά και γενικότερα το νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Στα ορεινά, από τα περίπου 1100 μέτρα και άνω, αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν έντονα φαινόμενα ή καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν και σε περιοχές έως και περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στους -1 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στα ορεινά από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα τοπικών χιονοστρώσεων από τα περίπου 1100 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Το Σάββατο, πιθανόν να σημειωθούν αρχικά ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

kitasweather.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy