“Η αλληλεγγύη δείχνει έλλειψη ανταγωνιστικού πνεύματος”

150

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου της Ντόρτμουντ, Χανς Γιοακίμ Βάτσκε, αναφορικά με την αλληλεγγύη μεταξύ των συλλόγων εν μέσω κορονοϊού, χαρακτηρίζοντας τέτοιες ενέργειες ως έλλειψη ανταγωνιστικού πνεύματος.  

Την ώρα που ομοσπονδίες, σύλλογοι και παίκτες συσπειρώνονται με κάθε τρόπο για να προσφέρουν στον πλησίον, στη δίνη που έχει προκαλέσει ο ιός Covid-19, ο Χανς Γιοακίμ Βάτσκε απασχολεί για τους λάθος λόγους την γερμανική κοινή γνώμη, προκαλώντας ερωτηματικά με τις δηλώσεις του.

Ο διοικών την Μπορούσια Ντόρτμουντ έθεσε σε ανώτερη μοίρα το ανταγωνιστικό πνεύμα της ομάδας του από την αλληλεγγύη προς άλλα κλαμπ και φορείς την κρίσιμη δεδομένη στιγμή, με το πρόσχημα ότι δεν αρμόζει στα μεγάλα κλαμπ να συνεργάζονται «μετά από χρόνιο στόχο να επικρατούν στο διεθνές στερέωμα»!

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι υπέρ, διότι δεν θα ήταν νορμάλ για τους συλλόγους που έχουν δουλέψει σκληρά να βοηθούν εκείνους που τα πήγαν χάλια τα τελευταία χρόνια. Έχουμε μια επικοινωνιακή επιχείρηση και σε αυτήν είμαστε όλοι ανταγωνιστές. Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνει ανταγωνισμός. Αν έπρεπε να δείχνουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, δεν θα υπήρχε πια πνεύμα ανταγωνισμού. Θα πρέπει λοιπόν να ανταμείβουμε τα κλαμπ για την κακή τους δουλειά;» ήταν το προκλητικό μήνυμα του προέδρου των Βεστφαλών στην γερμανική τηλεόραση, σε μια δήλωση που σίγουρα δεν ταυτίζεται με το κοινωνικό status και πρόσωπο φήμη του συλλόγου.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy