“Εχω πνευμονία, καρκίνο και με στέλνουν στα ματς ενώ υπάρχει κορονοϊός”

Ξέσπασμα του προπονητή της Μπάνφιλντ, Χούλιο Σέζαρ Φαλτσιόνι, για το γεγονός ότι στην Αργεντινή δεν έχει σταματήσει (ακόμα) το ποδόσφαιρο λόγω του κορονοϊού.

Η παθητική στάση των Αρχών της Αργεντινής, όπου το ποδόσφαιρο δεν έχει ακόμα σταματήσει λόγω του κορονοϊού, έχει προκαλέσει ποίκιλες αντιδράσεις, με πιο δυνατή η απόφαση της Ρίβερ Πλέιτ να μην αγωνιστεί με την Ατλέτικο Τουκουμάν, για την πρώτη αγωνιστική της Copa Superliga.

Ο Χούλιο Σέζαρ Φαλτσιόνι, προπονητής της Μπάνφιλντ, υποχρεώθηκε αντίθετα να αντιμετωπίσει με την ομάδα του την Χιμνάσια, παρ’ ότι ο ίδιος ανήκει στις πλέον ευπαθείς ομάδες, αφού έχει υποχρεωθεί να δώσει πολλές μάχες στην ζωή του, με αυτή κόντρα στον Covid-19 να είναι η πιο πρόσφατη.

«Εγώ είμαι ασθενής υψηλού κινδύνου. Είχα πνευμονία, καρκίνο, έκανα χημειοθεραπείες… Και την Παρασκευή (13/3) υποχρεώθηκα να δουλέψω. Βγήκαμε να παίξουμε γιατί μας είπαν πως, αν δεν το κάναμε, θα μας αφαιρούσαν τους βαθμούς. Έπρεπε να γίνει σύσκεψη των παικτών, όχι των παραγόντων» υποστήριξε ο 63χρονος τεχνικός, ο οποίος δίνει το παρών σε αγώνες και προπονήσεις, παρ’ ότι ο γιατρός του τον συμβουλεύει να μην το κάνει.

«Η Ρίβερ πήρε τον δρόμο που όλοι θέλαμε. Ο ποδοσφαιριστής είναι εκτεθειμένος όπως ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. Χαιρετιόμαστε με τον αγκώνα αλλά μέσα στο γήπεδο υπάρχει επαφή» συμπλήρωσε ο Φαλτσιόνι.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy