Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο… ώρα μηδέν!!!

Μια πολύ σημαντική και ευρεία τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στο άθλημα θα πραγματοποιηθεί σήμερα (17/3), από την οποία αναμένεται πως θα προκύψουν νεότερα σχετικά με το πως προχωράει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά την «καραντίνα» που βρίσκεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ηγεσία της UEFA, στην ουσία, θα τους ακούσει όλους και ακολούθως θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

 

Στη διαδικασία θα συμμετέχουν:

 

Οι εκπρόσωποι των 55 μελών της UEFA (Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες)

Τα συμβούλια της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (European Leagues)

Ένας εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαιριστών (FIFPro)

Αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τα ακόλουθα:

 

Αναβολή ή όχι του Euro 2020

Η διακοπή πολλών διοργανώσεων έχει σαφή αντίκτυπο και στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς, αυτή του Euro που είναι ορισμένη για το ερχόμενο Καλοκαίρι. Πολλά ήταν αυτά που ακούστηκαν για το αν ή όχι θα διεξαχθεί η εν λόγω διοργάνωση. Ένα από αυτά κάνει λόγο για μεταφορά του Euro την επόμενη χρονιά, δηλαδή του Καλοκαίρι του 2021. Μια άλλη πληροφόρηση λέει ότι γίνονται σκέψεις για να μεταφερθεί τον φετινό Δεκέμβριο, με σκοπό να προλάβουν να ολοκληρωθούν όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις.

 

Τι γίνεται με Champions και Europa League

Στον «αέρα» βρίσκονται και οι δύο διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αφού μετά από αναβολές αγώνων και αναμετρήσεις χωρίς την παρουσία του κόσμου, αποφασίστηκε η επ’ αόριστον διακοπή τους. Αυτά που ακούστηκαν για τις δύο διοργανώσεις είναι να συνεχίσουν υπό τη μορφή final four, με σκοπό να λιγοστέψουν τα παιχνίδια και να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Τι γίνεται με τα εθνικά πρωταθλήματα

Τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης έβαλαν «λουκέτο», συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του ιού. Κάποια με συγκεκριμένη ημερομηνίας επανέναρξης, κάποια άλλα όχι. Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το πως θα προχωρήσει η κάθε χώρα με τα πρωταθλήματα της, εκεί όπου η UEFA πιθανόν να δώσει τις δικές της εισηγήσεις. Σε αυτή την κατηγορία ακούστηκαν πολλά, όπως για παράδειγμα το να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα με ακύρωση της σεζόν ή να ολοκληρωθεί και να μετρήσει η παρούσα βαθμολογία. Υπάρχει ασφαλώς και το σενάριο να συνεχιστούν κανονικά και να ολοκληρωθούν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

 

Μαραθώνιος…

Σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ, η ατζέντα του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν θα είναι… γεμάτη, αφού θα περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις.

Αυτές θα είναι με:

Την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), που εκπροσωπεί 250 ομάδες από όλη την Ευρώπη, με τις ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωση και Απόλλωνα να είναι μέλη της

Την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (European Leagues), που εκπροσωπεί 36 πρωταθλήματα, από 29 χώρες (η Κύπρος δεν είναι ανάμεσα σε αυτές)

Όλες (55) τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου

Την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA (20 μέλη), που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις

Σε όλες τις τηλεδιασκέψεις, αναμένεται πως θα είναι παρών πέραν του Τσέφεριν και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, όπως και οι Τζόρτζιο Μαρκέτι (διευθυντής ποδοσφαίρου), Μάρτιν Κάλεν (υπεύθυνος διοργανώσεων).

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy