“Εμείς κλείσαμε το μαγαζί, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου”

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Για την απόφαση για κλείσιμο όλων των γηπέδων: «Επειδή υπήρχε μια ανάγκη για διευκρίνιση λόγω του ότι θεωρήθηκε ότι σε ανοικτό χώρο μπορούν να γίνονται προπονήσεις το ξεκαθαρίσαμε. Είναι τα αποδυτήρια και όλοι είναι κοντά. Οπόταν εμείς κλείσαμε το μαγαζί για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Δεν είναι θέμα αν θα χάσει μια προπόνηση ή δύο ή πέντε αλλά είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Επειδή δεν είμαστε και πολύ πειθαρχημένος λαός, πρέπει να φοβηθούμε για να μπουν άλλοι κανόνες στην ζωή μας».

Δεν θα είναι εύκολο οι ομάδες να επανέλθουν σε έναν μήνα: «Έτσι είναι αλλά βάζουμε στην ζυγαριά την δημόσια υγεία, την υγεία των αθλητών, των προπονητών και των  ανθρώπων των ομάδων».

Δεχθήκατε κάποιες εισηγήσεις όπως να πηγαίνουν ανά γκρουπ οι αθλητές ή άλλες; «Δεχθήκαμε κάποιες εισηγήσεις αλλά η δική μας εισήγηση στον Υπουργό ήταν ότι θα πρέπει να παρθεί η απόφαση που λήφθηκε να κλείσουν όλα. Όταν κάνεις εκπτώσεις τότε δεν είναι εύκολο. Αυτό που απασχολεί τον ΚΟΑ είναι κάτι που έγινε και στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τους αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη μας έγνοια είναι αυτοί χωρίς να υποτιμούμε και να αφήνουμε πίσω αυτούς που προσπαθούν να προκριθούν».

Θα ανοίγει κατ’ εξαίρεση το γήπεδο γι’ αυτούς τους αθλητές; «Το μελετούμε, έχουμε εξουσιοδοτήσει την συνάδελφο Δώρα Κυριάκου να το μελετήσει το θέμα και θα πάρουμε απόφαση. Έχουμε υποχρέωση να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy