Έρευνα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για τον Ροναλντίνιο

Η ιστορία με τον Ροναλντίνιο και τη σύλληψή του στην Παραγουάη έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο αποδεικνύεται πως δεν είναι καθόλου απλή αλλά αντίθετα έχει προεκτάσεις.

Παρά την προσπάθεια αρκετών ανθρώπων του ποδοσφαίρου (πχ Μέσι) να πληρώσουν για την αποφυλάκισή του με εγγύηση, δεν κατέστη κάτι τέτοιο εφικτό, με την καταλανική Sport να υποστηρίζει πως ο άλλοτε σούπερ σταρ αλλά και μετέπειτα παγκόσμιος πρεσβευτής της Μπαρτσελόνα, έχει μπει κάτω από το μικροσκόπιο των τοπικών αρχών.

“Σύμφωνα με την εισαγγελία της Παραγουάης ο Ροναλντίνιο είχε δανείσει την εικόνα του σε μία οργάνωση, που έχει το χαρακτήρα της εγκληματικής, χάρη στην οποία κατάφερε να ξεπλύνει ένα ποσό γύρω στα 400.000.000 δολάρια περνώντας το μέσα στη χώρα.

Επιπλέον, ερευνάται αν τα εγκλήματα που έγιναν δεν αφορούσαν μόνο φορολογικές απάτες αλλά είχαν επίσης σχέση και με διακίνηση ναρκωτικών.

Μέσα από την έρευνα που είναι υπό εξέλιξη, η εισαγγελία προσπαθεί να καθορίσει ποιος ήταν ο βαθμός σχέσης του Ροναλντίνιο και του αδερφού του Ρομπέρττο Ασίς, που έχουν συλληφθεί από τις 6 Μαρτίου, με τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας.

Εν τω μεταξύ, δηλώσεις για τον Ροναλντίνιο και το πώς βιώνει όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, έκανε ο Νέλσον Κουέβας, με τον πρώην παίκτη της Σάντος και της Αλμπαθέτε να τον επισκέπτεται στη φυλακή και να υποστηρίζει με δηλώσεις του στην αργεντίνικη εφημερίδα “Ole” πως ο Βραζιλιάνος έπεσε θύμα απάτης.

“Είναι στεναχωρημένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Προσπαθεί αλλά έχει χαθεί το χαμόγελο του. Τον επισκέφτηκα ως έναν συνάδελφος, ένας πρώην ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχω μοιραστεί πολλές στιγμές μέσα στα γήπεδα. Να του δείξω ότι είμαι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Ροναλντίνιο. Ξέρω τι έκανε και ο ίδιος το ξέρει. Αλλά τον πιστεύω όταν λέει ότι δεν ήξερε τίποτα. Οι άνθρωποι γύρω του, δεν είναι οι καλύτεροι συμβουλάτορες. Τον εξαπάτησαν.

Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια μαφία πίσω από την ιστορία. Κάποιον τον έβαλε εκεί. Δεν ήξερε τίποτα. Εκείνος θέλει μόνο να παίζει ποδόσφαιρο, να κάνει τα πάρτι του”, δήλωσε σχετικά.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy