Το Ιράν απελευθέρωσε 85.000 κρατούμενους για να διαχειριστεί τον κορωνοϊό!

Στην προσωρινή απελευθέρωση 85.000 κρατουμένων, περιλαμβανομένων πολιτικών κρατούμενων, προχώρησε σήμερα το Ιράν στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Περίπου το 50% όσων αφέθηκαν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι που καταδικάστηκαν για θέματα ασφαλείας (…) Επίσης στις φυλακές έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία», επεσήμανε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Στις 10 Μαρτίου ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν Τζαβαΐντ Ρεχμάν είχε δηλώσει ότι ζήτησε από την Τεχεράνη να αφήσει ελεύθερους όλους του πολίτικούς κρατούμενους προσωρινά από τις υπερπλήρεις φυλακές της προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της covid-19. Ο Ρεχμάν είχε προσθέσει ότι Ιρανοί κρατούμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής στο Ιράν έχουν καταγραφεί 14.991 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και 853 θάνατοι. Πρόκειται για μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία εκτός Κίνας.

Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ιράν είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μολυνθεί, μεταξύ των οποίων και 23 βουλευτές, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Εσμαϊλί δεν εξήγησε πότε θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή όση αφεθούν ελεύθεροι.

cnn.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy