“Το θετικό είναι ότι δράσαμε γρήγορα στην Κύπρο, αν όλα πάνε καλά τότε πάμε για Πάσχα”

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης(17/3)στον ραδιοφωνικό σταθμό Active.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρθηκαν:

«Ήταν τα αναμενόμενο. Πάνω κάτω προβλέψαμε τι θα γινόταν. Το κλειδί, είναι να ξεπεράσουμε αυτές τις 2-3 εβδομάδες χωρίς οποιεσδήποτε επιπτώσεις. Η καταπολέμηση το ιού και η επαναφορά των αθλητών στις προπονήσεις θα μας δώσει τη λύση. Αν δεν γίνει αυτό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολο. Το ποδόσφαιρο θα είναι δευτερεύων».

Για τις εξελίξεις στην Κύπρο: «Το θετικό είναι ότι δράσαμε γρήγορα στην Κύπρο. Ήταν σωστή η απόφαση της Ομοσπονδίας να ανασταλεί την αγωνιστική, μέχρι τώρα δεν έχουμε κρούσματα σε αθλητές και ήταν καίριο το σημείο που πήραμε αυτή την απόφαση. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε σήμερα ένα περιθώριο μέχρι τέλος Ιουνίου να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Βάσει της σκέψης που έχουμε είναι ότι κάπου μέσα στο Πάσχα να μπορέσουμε να επανέλθουμε, αν γίνει κάτι τέτοιο θα τελειώσει το πρωτάθλημα πριν το τέλος του Ιουνίου. Υπάρχουν πολλά θέματα αλλά θα επικεντρωθούμε στο πως θα αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για το τι είπε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ: «Με ενημέρωσε ο κύριος Κούμας και συμφωνήσαμε ότι ακολουθούμε τις ίδιες γραμμές. Θα βρεθούμε τις επόμενες μέρες και να βάλουμε κάτω τις λεπτομέρειες για να δούμε πως θα προχωρήσουμε».

Για τα μέτρα του ΚΟΑ: «Δεν συζητάμε για προπονήσεις αυτή τη στιγμή. Όταν ξεκινήσουν και αν ξεκινήσουν, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Τα μέτρα τα έχουμε ήδη αποστείλει για το τι πρέπει να τηρούν. Θεωρώ ότι η πρώτη κατηγορία πολύ εύκολα τα εφάρμοσε, εκεί που ανησυχούμε είναι στις πιο μικρές κατηγορίες».

Για τα συμβόλαια: «Μιλήσαμε και συζητήθηκε το θέμα το συμβολαίων αλλά υποσχέθηκα στον Κούμα ότι δεν θα πω κάτι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δημιουργηθούν working groups που θα συζητήσουν όλα τα σενάρια που πιθανόν να προκύψουν. Είναι ξεκάθαρο, πως μετά από αυτή την υπόθεση όλοι θα ζημιώσουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη ζημιά. Εμείς είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά Ιταλία και Ισπανία έχουν μεγάλο θέμα».

Για το εάν έχει παρθεί απόφαση να αρχίσει το πρωτάθλημα μετά το Πάσχα: «Όχι, αλλά αν όλα πάνε καλά τότε τα πράγματα κάπου εκεί θα ξεκινήσουν. Το πιο σημαντικό είναι το πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Είναι κοινός στόχος γιατί θα είναι τεράστια ζημιά αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy