Σε ξενοδοχεία μεταφέρονται 97 επιβάτες που έφθασαν χθες και σήμερα στην ΚΔ

Σε ξενοδοχεία μεταφέρονται οι επιβάτες που έγιναν δεκτοί από την Κυπριακή Δημοκρατία να εισέρθουν στην χώρα χωρίς να παρουσιάσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό και οι  οποίοι μέχρι τώρα βρίσκονταν στα δωμάτια καραντίνας στις Πλάτρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 97 άτομα στο σύνολο, οι οποίοι έφτασαν με πτήσεις χθες και σήμερα στα Αεροδρόμια της Κύπρου.
Οι  ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της απομόνωσης και προχωρούσαν σε βόλτες στον εξωτερικό χώρο, ως εκ τούτου οι Αρχές προχώρησαν στην απόφαση να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής .

Σημειώνεται πως νωρίς το πρωί, σήμερα, το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα ελέγχει τα αεροσκάφη που φτάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Μεταφορών,  ούτως ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στη Δημοκρατία, ατόμων που δεν έχουν μαζί τους το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού, μετά και τα θέματα που προέκυψαν τόσο χθες όσο και σήμερα με επιβάτες που έφτασαν μετά την εφαρμογή του μέτρου χωρίς αυτά.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα αναμένονταν αφίξεις 25 αεροσκαφών, 17 στο αεροδρόμιο Λάρνακας και 8 στο αεροδρόμιο Πάφου, ορισμένες από αυτές έχουν ενδιάμεσο σταθμό, κάποιες μεταφέρουν φοιτητές και εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν πτήσεις που φτάνουν χωρίς επιβάτες, προκειμένου να μεταφέρουν ξένους υπηκόους που επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους.

Η ένταση δεν έλειψε ούτε και σήμερα καθώς στο Αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώθηκε αεροσκάφος από την Ολλανδία με έντεκα συνολικά επιβάτες εκ των οποίων οι έξι ήταν φοιτητές και είχαν μαζί τους ιατρικό πιστοποιητικό ωστόσο όχι το απαραίτητο που να βεβαιώνει ότι δεν νοσούν με τον ιό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy