Κορωνοϊος: Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύεται 70χρονος ασθενής, που είναι το ένα από τα 11 τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στο ΓΝ Πάφου, ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κατά πόσο θα μεταφερθεί στο ΓΝ Λεμεσού ή στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, που φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο αλλοδαπό, που νοσηλευόταν αρχικά στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.

Την ίδια ώρα, ασθενής, o οποίος είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ Μαρίνου Παυλικκά, πρόκειται για άντρα 47 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Η κατάστασή τους τις προηγούμενες ημέρες ήταν καλή, με αναμενόμενα πυρετικά κύματα, όμως σήμερα το πρωί παρουσίασε σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας.

Συνήθως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτές οι επιπλοκές παρουσιάζονται την 7η-8η μέρα.

Διενεργήθηκαν στον ασθενή από τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και με απόφαση των ενατικολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, θα διακομιστεί με ειδικό ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου θα γίνει η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 11 κρουσμάτων στο ΓΝ Πάφου και άρχισε τη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας.

Πενήντα νέα δείγματα που θα ληφθούν σήμερα αφορούν προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου αλλά και όλων των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy