Η πανδημία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια/Ανησυχητική ανακοίνωση

299

Ανακοίνωση από το γερμανικό ινστιτούτο – Θα πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού
Mία ιδιαίτερα ανησυχητική ανακοίνωση έρχεται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο της Γερμανίας «Ρόμπερτ Κοχ», σύμφωνα με την οποία, η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «RKI», Λόταρ Βίλερ, δήλωσε σήμερα πως: «Οι πανδημίες είναι γνωστό ότι έχουν διακυμάνσεις. Κανείς δεν ξέρει την ταχύτητά τους… Επιπλέον, έχει σημασία πότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εμβόλιο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί από το ερχόμενο έτος».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν πρόκειται για περιορισμούς σε ότι αφορά την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τα μέτρα που θα επιβληθούν από τα κράτη θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για δύο χρόνια αν χρειαστεί!

«Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν μια επιλογή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του «RKI» προσθέτοντας ότι: «Η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογείται ξανά και ξανά. Η πανδημία του του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια».

protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy