“Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις…”(ηχητικό)

Τις εκτιμήσεις του για τη σημερινή (17/3) τηλεδιάσκεψη της UEFA, στην οποία θα αποφασιστεί, ανάμεσα σε άλλα, το τι μέλλει γενέσθαι για το Euro 2020, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο πρώην αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το κατά πόσον είχε ζήσει ανάλογη κατάσταση κατά τη διάρκεια της θητείας του: «Τόσο δύσκολες περιπτώσεις δεν θυμάμαι να ξαναείχαμε. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Κάποιος που είναι σε τέτοιο πόστο πρέπει να τα περιμένει όλα. Φυσικά αυτό είναι κάτι που κανένας δεν υπολόγιζε. Πρέπει να σταθείς δυνατός για να πάρεις αποφάσεις».

Για το τι μπορεί να βγάλει η τηλεδιάσκεψη της UEFA: «Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Μπορούμε να αναλύσουμε με βάση το τι έχουμε σήμερα γιατί κάθε λίγο τα δεδομένα, οι αποφάσεις και οι οδηγίες αλλάζουν. Η δική μας κυβέρνηση μέχρι τώρα άλλαξε συμβουλές και μέτρα πολλές φορές. Μπορούμε με σχετική ασφάλεια να προβλέψουμε μια από τις πιθανές αποφάσεις, αυτή του Euro».

Για το τι πρέπει να γίνει με το Euro: «Είναι η πλέον εύκολη απόφαση για να παρθεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αναβολή για τουλάχιστον ένα χρόνο. Τέτοιας διάστασης διοργανώσεις δεν μπορούν αναβάλλονται για λίγους μήνες και βλέπουμε. Είναι μια διοργάνωση με τόσες πολλές λεπτομέρειες, πράγματα που δεν ξέρουμε. Το ότι γίνεται σε πολλές χώρες κάνει ακόμα πιο πολύπλοκη την κατάσταση».

Για την οικονομική ζημιά: «Πρέπει όλα να ληφθούν υπόψη αλλά υπεράνω είναι η υγεία».

Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην τηλεδιάσκεψη: «Ο καθένας δικαιούται να πει την άποψη του. Η UEFA θα έχει πάρει ήδη από τους κύριους συντελεστές τις θέσεις τους και θα έχει στο τραπέζι τις αποφάσεις της. Δεν νομίζω ότι θα περίμενε. Τη βλέπω να ανακοινώνει μέτρα που μπορεί να έχουν ήδη ληφθεί, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα ακούσει όποιον θέλει να μιλήσει».

Για το κατά πόσον υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο: «Ήταν ο πόλεμος στη Σερβία, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Σερβία-Μαυροβουνίου έγινε δεκτό να λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα που προπορευόταν, η Παρτίζαν. Ήταν μεμονωμένη περίπτωση, τώρα μιλάμε για πανδημία».

Για τα οικονομικά της UEFA: «Η UEFA είναι δυνατή. Αυτοί που απολαμβάνουν τα οφέλη είναι οι ομοσπονδίες. Είναι έτοιμη να αντέχει για τρία με πέντε χρόνια χωρίς διοργανώσεις. Υπάρχουν τα αναγκαία αποθέματα, είναι μεγάλα και μπορούν να τη συντηρήσουν για τουλάχιστον 3-5 χρόνια».

Για το δικό μας πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από τις άλλες ομοσπονδίες. Έχουμε την τύχη να μπορούμε να επικοινωνούμε και να βλέπουμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν γίνεται κάτι διαφορετικό. Οι αποφάσεις ήταν ορθές και έγκαιρες».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy