“Η ΟΥΕΦΑ θα προτείνει επέκταση συμβάσεων σωματείων και αθλητών”

Στο ράδιο πρώτο μίλησε ο γνωστός νομικός Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος ανέφερε πως η UEFA στην αυριανή (17/03) τηλεδιάσκεψη θα προτείνει επέκταση συμβάσεων των σωματείων και αθλητών.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Αρχικά ανέφερε:

-«Υπάρχει πανδημία, τα μέτρα που λαμβάνονται από τα κράτη, είναι μέτρα αντιμετώπισης. Κατά συνέπεια όταν κάποιος είναι κλειδωμένος στο σπίτι και δεν μπορεί να προπονείται λόγω την κατάστασης, λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων, όλα αυτά συνθέτουν ένα πολυσύνθετο σκηνικό.

Οι εργοδότες δεν έχουν έσοδα, δεν υπάρχουν τηλεοπτικές μεταδόσεις δεν υπάρχει ροή εσόδων, δεν τρέχουν οι χορηγίες κτλ, συνθέτουν μία δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι ένας επαγγελματίας είναι μισθωτός, άρα έχει ουσιαστικά έχει σύμβαση από την οποία εξαρτάται η διαβίωση του ιδίου. Προς αποφυγή συγκρούσεων ή δικαστικών αντιπαραθέσεων, θα πρέπει ενιαία και συλλογικά να αποφασιστεί η αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων και ενδεχόμενα κρατικής στήριξης. Θα υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις».

-«Όλα τα συμβόλαια έχουν χρονική διάρκεια και καθορίζουν τη λήξη των αγωνιστικών περιόδων. Η αγωνιστική περίοδος στο ποδόσφαιρο ορίζεται από την πρώτη Ιουνίου, μέχρι την 31 Μαίου του εκάστου έτους. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης, όμως από την άλλη επειδή στην Κύπρο υπάρχουν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό οι οποίοι επηρεάζονται και από τους διεθνείς κανόνες, διότι εμπίπτει στο πλαίσιο διεθνών μεταγραφών, τότε αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα δεν είναι μόνο τοπικού χαρακτήρα.

Αύριο η ΟΥΕΦΑ θα έχει ανοιχτή διαβούλευση με τις ομοσπονδίες της για τη συζήτηση αυτών των προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες κανονικές ρυθμίσεις, που στην ουσία θα προτείνει επέκταση συμβάσεων σωματείων – αθλητών»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy