Ομόνοια, Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, Μπάγιερν, Γιουβέντους… πρωταθλήτριες 2019-2020!!!

Πολύ σημαντική ημέρα θα είναι η αυριανή, με την τηλεδιάσκεψη όλων των ομοσπονδιών, για το… μέλλον των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων αλλά και του Euro που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ που κυκλοφορούν, οι συσκέψεις και οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της UΕFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, με τους συνεργάτες του και τους προέδρους των ομοσπονδιών κάθε χώρας συνεχίζονται.

Ήδη, ο Τσεφέριν έχει αρκετές σκέψεις στο μυαλό του και έχει αρχίσει να σχεδιάζει τα πλάνα του εφόσον υπάρξει οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις που εκκρεμούν.

Αρχικά, για το Euro που ήταν αρχικά προγραμματσμένο να διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως θα μετατεθεί κατά έναν χρόνο και θα γίνει το καλοκαίρι του 2021. Βέβαια, υπάρχουν την ίδια ώρα κάποια δημοσιεύματα όπως αυτό του «sportmediaset» που αναφέρει ότι υπάρχει και μία περίπτωση το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την UEFA είναι το αν θα συνεχιστούν και με πιο φορμάτ οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή του Champions League και το Europa League. Εφόσον η πανδημία καταφέρει να περιοριστεί το επόμενο διάστημα, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν κανονικά οι διοργανώσεις. Όμως, υπάρχει σαν σκέψη να διοργανωθούν final four και όχι διπλές αναμετρήσεις στα ημιτελικά ώστε να ολοκληρωθούν νωρίτερα οι διοργανώσεις. Φυσικά, πάντα στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε και την δήλωση του προέδρου της Χετάφε που ανέφερε μετά την αναβολή του αγώνα με την Ίντερ για το Europa League πως έχει πέσει ήδη σαν πρόταση να γίνουν τα ματς μία και έξω σε ουδέτερο γήπεδο.

Τέλος, ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά κάθε χώρα, είναι ο πρωταθλητής και με ποια κριτήρια θα δοθεί ο τίτλος στην ομάδα εφόσον προχωρήσουμε σε οριστική διακοπή της κάθε Λίγκας. Η UEFA αναμένεται να πει σε κάθε ομοσπονδία πως αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, τότε τον τίτλο του πρωταθλητή παίρνει ο πρώτος της βαθμολογίας. Θα λειτουργήσουν με βάσει τον… μπούσουλα που υπήρχε από το 1999 όταν η Παρτίζαν πήρε το πρωτάθλημα στα «χαρτιά» αφού η διοργάνωση είχε διακοπεί λόγω του πολέμου.

Η απόφαση, λοιπόν, της UEFA για τους πρωταθλητές αναμένεται να είναι αυτή, την ίδια ώρα που θα εκφράσει την γνώμη της και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν. Αυτή θα είναι στην ίδια βάση με τον τίτλο του πρωταθλητή, δηλαδή να δοθούν με βάσει την μέχρι τώρα κατάταξη, ενώ ακριβώς αυτό θα θελήσει και για τις ομάδες που υποβιβάζονται. Βέβαια, αυτά τα δύο θέματα είναι πολύ πιθανό να τα αφήσει στην δικαιοδοσία κάθε ομοσπονδίας της χώρας και ειδικά όσον αφορά τον υποβιβασμό των ομάδων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy