Κορωνοϊός: Κρούσμα και στην Εθνική φρουρά

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε αξιωματικό του ΓΕΕΦ και σύμφωνα με πληροφορίες μας αρχίζει η διαδικασία απολύμανσης του χώρου προληπτικά.

Σημειώνεται ότι τα γραφεία του ΓΕΕΦ βρίσκονται στο ίδιο κτήριο με το Υπουργείο Άμυνας, ωστόσο ο χώρος του Υπουργείου δεν επηρεάζεται καθώς οι υπάλληλοι του ενός δεν έχουν πρόσβαση στους χώρους του ΓΕΕΦ και αντίστροφα.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών του, ούτως ώστε να παρθούν δείγματα για εξετάσεις. 

Στο μεταξύ πριν λίγο (το απόγευμα της Δευτέρας 16/3) το Υπουργείο ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • Έντεκα επαφές, εκ των οποίων οι δέκα επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ο ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.
  • Δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα. 

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. Παράλληλα, σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.

offsite.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy