Μια αλλιώτικη Κυριακή σε μια διαφορετική Λεμεσό λόγω Κορωνοϊού!(pics,videos)

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει η πόλη μας, η πόλη της Λεμεσού ελέω Κορωνοϊού . Κυριακή(15/3) και ώρα 11:00 ξεκινήσαμε την περιδιάβαση μας στους άλλοτε πολυσύχναστους χώρους όπου οι συμπολίτες μας περνούσαν το πρωινό τους αλλά και το μεσημεριανό τους γεύμα. Καφέ, εστιατόρια, παιχνιδότοποι, Μόλος άλλοι χώροι αναψυχής, ο διαμορφωμένος χώρος του παλιού λιμανιού αλλά και ο χώρος της μαρίνας Λεμεσού δεν θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες Κυριακές.

Με τη λεωφόρο Μακαρίου άδεια από αυτοκίνητα αλλά και κόσμο, τα καφεστιατόρια, άλλα κλειστά και άλλα με πολύ λιγοστούς πελάτες αναμένουν το “τι μέλλει γενέσθαι”.

Μετά τη λεωφόρο καταλήξαμε στον παραλιακό δρόμο έχοντας κατεύθυνση τον Μόλο εκεί όπου υπό άλλες συνθήκες γινόταν το αδιαχώρητο. Ένας παραλιακός δρόμος σχεδόν άδειος που υπό άλλες καταστάσεις πλήθος συμπολιτών μας θα περπατούσε, θα έτρεχε, θα ποδηλατούσε και αρκετοί τολμηροί ίσως θα βρίσκονταν για μπάνιο με σημερινές(15/3) θερμοκρασίες 22 βαθμούς Κελσίου.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε ο Μόλος, χωρίς κόσμο να περπατά να πίνει τον καφέ του αλλά και χαρούμενο πλήθος από παιδάκια να παίζει αμέριμνο στους παιχνιδότοπους του. Άνθρωποι κάθε εθνικότητας μαζί με τους ντόπιους μαζεύονταν κάθε Κυριακή για λίγη κουβέντα και ξεγνοιασιά, σήμερα όμως ήταν απόντες. Τα άλλοτε ασφυκτικά γεμάτα πάρκινγκ του Μόλου περίμεναν υπομονετικά κάποιο αυτοκίνητο να παρκάρει.

Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στον διαμορφωμένο χώρο του παλιού λιμανιού, εκεί που θα γινόταν το αδιαχώρητο αλλά μάταια ο κόσμος να ξεπερνούσε τους πενήντα, εξήντα με κάποιους πιο τολμηρούς να πίνουν ένα καφεδάκι και να φεύγουν γρήγορα για το σπίτι. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στη Μαρίνα Λεμεσού με τα τραπεζάκια να περιμένουν μάταια κόσμο να ξαποστάσει για καφέ και φαγητό.

Συνεχίσαμε στην περιοχή του κάστρου όπου ψάχναμε για κάποιον τουρίστα άδικα βέβαια, αλλά ούτε και ντόπιους που θα κάθονταν για το Κυριακάτικο μεσημεριανό τους γεύμα.

Ανεξαρτησίας και πλατεία Ηρώων ήταν το αποκορύφωμα και μάταια ψάχναμε να βρούμε κάποιο άνθρωπο. Οι συνθήκες πρωτόγνωρες για μια ανοιξιάτικη Κυριακή στη Λεμεσό.

Ο αλλιώτικος Κυριακάτικος περίπατος της ιστοσελίδας μας συνεχίστηκε μέσω του κυκλικού κόμβου του Αγίου Νικολάου και περνώντας από τη Λεωφόρο Μακαρίου. Η κατάσταση στη Λεμεσού μας λόγω του κορωνοιού δεν θυμίζει σε τίποτα την πολυσύχναστη μας πόλη κάθε Κυριακή.

Ευελπιστούμε η δοκιμασία που μας βρήκε να είναι σύντομη και περαστική έτσι ώστε να επανέλθουμε σύντομα και χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλότητα και στους ρυθμούς μας.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy