Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει για τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Λεμεσού με γνώμονα την προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (#COVID_19), πληροφορεί το κοινό τα ακόλουθα:

1. Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του για ακύρωση μέχρι τις 31/03/2020 όλων των μαζικών εκδηλώσεων στις οποίες είναι οργανωτής / συνδιοργανωτής, καθώς επίσης και των μαζικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες από άλλους φορείς σε δημοτικούς χώρους / υποστατικά, η περίοδος ακύρωσης επεκτείνεται και οι μαζικές εκδηλώσεις ακυρώνονται μέχρι και τις 30/04/2020.

2. Η λειτουργία του Δημοτικού Νηπιαγωγείου, του Ανοικτού Σχολείου, του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου καθώς και των άλλων εκπαιδευτικών σχολών / δραστηριοτήτων του Δήμου αναστέλλεται μέχρι και τις 10/04/2020.

3. Ο Δήμος θα προβεί σε πρόγραμμα εντατικής απολύμανσης τόσο δημοτικών υποστατικών όσο και δημόσιων χώρων με ειδικό συνεργείο του Δήμου.

4. Η προσέλευση κοινού στις Δημοτικές Υπηρεσίες θα επιτρέπεται μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και αποκλειστικά για τις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

5. Το κοινό μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες και να επικοινωνεί με τα κατά περίπτωση αρμόδια τμήματα του Δήμου καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο 77777788.

6. Αναστέλλεται η πραγματοποίηση πολιτικών γάμων μέχρι και τις 30/04/2020. Τυχόν ειδικές περιπτώσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση.

7. Μουσεία, Θέατρα, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικοί χώροι καθώς και ο Ζωολογικός κήπος θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

8. Τα Ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και καλείται το κοινό όπως εξυπηρετείται διαδικτυακά και να διεκπεραιώνει σχετικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας https://www.jccsmart.com Σε σχέση με πληρωμή φορολογιών για τις οποίες είχε καθοριστεί ως τελευταία ημερομηνία πληρωμής η 31/03/2020, η πληρωμή τους παρατείνεται μέχρι 31/05/2020.

9. Ο Δήμος προτρέπει το κοινό να αποφεύγει τη χρήση των παιδότοπων στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, στο Δημόσιο Κήπο και στα υπόλοιπα δημοτικά πάρκα.

Τα πιο πάνω μέτρα βρίσκονται σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων.
Με τα μέτρα αυτά, ο Δήμος εφαρμόζει τις πιο πάνω αποφάσεις / οδηγίες για την προστασία τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων του, και είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις ή/και τις οδηγίες που θα δοθούν και από το Κεντρικό Κράτος.

Καλούνται οι δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του Δήμου σε σχέση με επικαιροποιημένα μέτρα / οδηγίες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy