Επέστρεψε στην Κίνα η “ομάδα του κορονοϊού”

Η Γουχάν Ζαλ, η ομάδα από την πόλη όπου παρουσίασε έξαρση ο κορονοϊός στην Κίνα επέστρεψε στη βάση της εγκαταλείποντας την Ισπανία.

Η αποστολή του Γουχάν Ζαλ παρέμεινε για 1,5 μήνα επί ισπανικού εδάφους προκειμένου να προετοιμαστεί ενόψει του πρωταθλήματος Κίνας, το οποίο εκτιμάται πως θα ξεκινήσει τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρατάθηκε το διάστημα παραμονής της Γουχάν Ζαλ λόγω των οδηγιών των κινεζικών αρχών, ωστόσο τα αυξανόμενα κρούσματα κορονωϊού στην Ισπανία, θορύβησαν τους ανθρώπους της ομάδας που πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν για την πατρίδα τους.

«Τα πράγματα πλέον είναι καλύτερα εδώ (σ.σ.:στην Κίνα). Το πρωτάθλημα πιθανότατα θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Θα πρέπει να μπούμε σε καραντίνα. Όσο πιο σύντομα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Ισπανός προπονητής της Γουχάν Ζαλ, Χοσέ Γκονζάλεθ.

Η πόλη της Γουχάν αποτέλεσε το επίκεντρο του κορονοϊού στην Κίνα που είχε σαν συνέπεια να επεκταθεί και σε άλλες χώρες μολύνοντας 145.000 ανθρώπους παγκοσμίως και προκαλώντας τον θάνατο σε 5.400 εξ αυτών. Οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανέφεραν πως περισσότεροι από 5.700 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό ενώ τα κρούσματα τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν τα 10.000.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy