Τα μέτρα του “ψευδοκράτους” για τον Κορονοϊό

1. Στον Δημόσιο Τομέα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο δημόσιο εκτός της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του τομέα υγείας, της πολιτικής αεροπορίας και των πλείστων υπηρεσιών θα θεωρηθούν σε υποχρεωτική διοικητική άδεια μέχρι τις 27/03/2020 (όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03/2020)

2. Στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, τα καζίνο, οι φούρνοι και η αγορά, όλα τα καταστήματα, όλες οι επιχειρήσεις, τα βενζινάδικα, οι χώροι διασκέδασης, τα γραφείων, κλπ. θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03/2020

3. Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων, είναι σαφές ότι πολλοί από τους πολίτες μας πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν πρέπει να εξέρχονται εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη. Από την άλλη πλευρά, οι Αρχές, ζητούν όπως να μην βγαίνει κάποιος στον δρόμο εκτός αν αυτό είναι άκρως σημαντικό. Επίσης, λόγω των εξελίξεων κατά τις επόμενες 48 ώρες, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας του διοικητικού συμβουλίου (Interlude 156).

4. Από τις 14.03.2020 και ώρα 02:00 μέχρι τις 1.04.2020, μόνο οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου θα μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου από τις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές πύλες εισόδου στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου καθώς επίσης και τα άτομα με νόμιμη άδεια στην χώρα μας. Σε όλους τους υπόλοιπους απαγορεύεται η διέλευση και είσοδος μέχρι την 01/04/2020

5. Ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχονται, οι πολίτες μας και όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από πύλες ξηράς, θάλασσας και αέρος θα παραμείνουν υπό έλεγχο και σε κατοίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Για όσους δεν συμμορφώνονται θα υπόκεινται σε δικαστικά μέτρα στο διοικητικό συμβούλιο αριθ. 45/2018.

6. Μεταξύ 14/03/2020 και 01/04/2020 έχει ληφθεί απόφαση όπως απαγορευτούν όλες οι δημοσιές συγκεντρώσεις ενώσεων, ομάδων, κοινωνικών συνόλων και να μην γίνει συναθροίσεις για μαζική λατρεία.

7. Έχει αποφασιστεί η χρήση του δημόσιου νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείου ασφάλειας και η παροχή επαρκούς προσωπικού, εξοπλισμού και καθώς και κάθε είδους άλλων αναγκών του νοσοκομείο να αυξηθούν για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy