ΕΚΤΑΚΤΟ: 5 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας – Αγώνας δρόμου για να μπει φρένο στην εξάπλωση – Ιχνηλάτηση επαφών.

Σε ανακοίνωση νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Το Ινστιτούτο Γενετικής ενημέρωσε για πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού. Έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση και θα ακολουθήσει ανακοίνωση με περαιτέρω αργότερα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
– Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
– Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν .
– Ένα άτομο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε σχέση με τη διαχείριση του κρούσματος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του  Υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει στον καταρτισμό πλάνου δράσης, που μεταξύ άλλων προνοεί την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς εντός του νοσοκομείου και του στενού οικογενειακού του κύκλου, το κλείσιμο του νοσοκομείου για το κοινό και την απολύμανση των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων. Σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί από τον ΟΚΥπΥ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy