Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Σε ισχύ βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για βροχές και καταιγίδες που θα κρατήσουν μέχρι τις 16:00 το απόγευμα και δύναται να δώσουν βροχές που θα φθάσουν μέχρι και τα 50 χιλιοστά.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, χαµηλό βαροµετρικό νότια της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται µέχρι και το Σάββατο σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναµένεται να είναι κατά διαστήµατα αυξηµένες.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί

ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και στις προσήνεµες περιοχές παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και στα προσήνεµα παράλια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σύντοµα θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά στα προσήνεµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθεί τοπικά µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές τις απογευµατινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο το Σαββατοκύριακο, για να κυµανθεί πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ενώ τη ∆ευτέρα δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy