Βοηθούντος και του καλού καιρού, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα σε καφετέριες ή και εστιατόρια, έστω και αν λένε ότι λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και ατομικής υγιεινής. Ο νέος γύρος περιοριστικών μέτρων δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ, ευρύτερα, οι σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πολλές και οι συσκέψεις αλλεπάλληλες.

Υπενθυμίζεται ότι μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών παίρνει αυστηρά μέτρα, ενώ το Βέλγιο ανακοίνωσε και το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, εκτός από αυτό των σχολείων. Περαιτέρω ανακοινώσεις- ενόψει και Σαββατοκύριακου- δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σήμερα, ενώ αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται και η επικαιροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν διαπιστωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν των ανακοινώσεων για τα νέα κρούσματα που επίκειται, κοντά στην οριστικοποίηση είναι και νέα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, μετά και τη σημερινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η κυβέρνηση περιμένει και τη συζήτηση στο Eurogroup τη Δευτέρα, προκειμένου να φανεί σε τι έκταση μπορεί να παρέμβει το επόμενο διάστημα.