117 συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας έφτασαν τα 117 ενώ άλλα 15 είναι προς διερεύνηση!

Από αυτά, όπως διευκρίνισε, τα 107 προέρχονται από γνωστή πηγή, τα 82 είναι εισαγόμενα, τα 25 προέρχονται από τις επαφές τους και τα 10 είναι «ορφανά».

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχουμε ακόμη 15 κρούσματα στα οποία συνεχίζεται η διερεύνηση.

Σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.

Κικίλιας:« Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τον κορονοϊό.

«Από χθες η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τόνισε ότι τώρα «είναι η πιο μεγάλη ώρα» και ότι «ήρθε η ώρα της μάχης».

Ο κ. Κικίλας τόνισε ότι «η μάχη θα κριθεί στο πως θα ανταποκριθούμε σαν πολίτες» και συνέχισε απευθύνοντας έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας

«Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πέθανε ο 66χρονος στην Πάτρα 

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος, που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και πρώτο σοβαρό.

Νοσηλευόταν, θυμίζουμε, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, για πάνω από μία εβδομάδα και είχε εισαχθεί από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας για πνευμονική λοίμωξη, μέχρι να διαπιστωθεί πως ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Ο συνταξιούχος καθηγητής, που συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, είχε οργανική ανεπάρκεια και ήταν ζωντανός τις τελευταίες ώρες μόνο από την καρδιά του.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Σταμάτησε, ωστόσο, να χτυπά και αυτή και έτσι αποτελεί τον πρώτο άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy